Επιδιορθώσεις σε αποδυτήρια και φωτισμό αλλά όχι και κλιματισμό στο κλειστό του ΔΑΚ Κομοτηνής

 

Πάγιο αίτημα πολλών ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού, ήταν εδώ και πολλά χρόνια ο εξωραϊσμός του κλειστού γυμναστηρίου της Κομοτηνής.

Το γήπεδο το οποίο στεγάζεται στον χώρο της λαϊκής αγοράς ήταν μεν λειτουργικό, φιλοξενώντας δεκάδες προπονήσεις αθλητικών συλλόγων κάθε εβδομάδα και πολλούς αγώνες τα Σαββατοκύριακα, παρόλα αυτά πολλές από τις υποδομές του ήταν απαρχαιωμένες.

Δύο από αυτές, δηλαδή τα αποδυτήρια και ο φωτισμός, επιδιορθώνονται αυτό το διάστημα, συντελώντας στην ποιοτική αναβάθμιση του χώρου. Αυτές τις ημέρες στον χώρο βρίσκεται συνεργείο “μεταμορφώνοντας” τα αποδυτήρια σε χώρους λειτουργικούς και σύγχρονους.

Για το εργοτάξιο που έχει στηθεί στο κλειστό, μίλησε στην εφημερίδα “Χρόνος” η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Δέσποινα Πάσσου, η οποία εξηγεί πως «ανακαινίζουμε τα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου, στο πλαίσιο του έργου συντήρησης κτιρίων ευθύνης δήμου. Αυτή η σύμβαση εμπεριέχει δεκάδες κτίρια, συγκεκριμένα 46 κτίρια, τα οποία πιστεύω πως όλα είναι σημαντικά» και προσθέτει ότι γίνονται κι άλλες παρεμβάσεις, όπως «εσωτερικοί χρωματισμοί, ηλεκτρολογικά, κουφώματα στα παράθυρα».

Το πρόβλημα που δεν θα επιλυθεί με αυτές τις εργασίες, καθώς προέκυψε φέτος και, άρα, δεν καλύπτεται μέσα στο “πακέτο” των έργων, αφορά στον κλιματισμό του κλειστού. «Ο κλιματισμός προέκυψε φέτος, γιατί ποτέ δεν είχαμε το καλοκαίρι αγώνες και, άρα, ποτέ δεν είχαμε την ανάγκη για κλιματισμό. Προέκυψε φέτος με το διεθνές τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο, και θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε, γιατί δεν είναι σε αυτό το έργο, στο οποίο καλύψαμε αιτήματα από τα έτη 2015-16», δηλώνει σχετικά η κα. Πάσσου.

Και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Νατάσα Λιβεριάδου, παρουσιάζεται χαρούμενη για τις εργασίες, κι εξηγεί στον “Χρόνο” ότι «αυτές οι παρεμβάσεις έλλειπαν κι είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε πολλές ομάδες που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα, γι’ αυτό θέλουμε αφενός ένα ασφαλές γήπεδο κι αφετέρου μια καλή εικόνα προς τις άλλες ομάδες και προς τους επισκέπτες της Κομοτηνής». Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτώβρη, ενώ αν ο προγραμματισμός πάει “κατά γράμμα” αυτές μπορεί να προλάβουν να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτέμβρη.