Βανδάλησαν beach bar στο Φανάρι που είχε ανοίξει πρόσφατα ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός

 

Εικόνες και γεγονότα του παρελθόντος επανέφερε στη μνήμη ο βανδαλισμός του “TheBeachBar – westside” στην παραλιακή ζώνη του Φαναρίου, που άνοιξε τις πόρτες του  το φετινό καλοκαίρι.

«Μαχαιρωμένες» ξαπλώστρες,  ομπρέλες και μαξιλάρες, το 80%  του εξοπλισμού που βρισκόταν στην παραλία, αντίκρισαν οι ιδιοκτήτες αλλά και το προσωπικό της επιχείρησης το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Περισσότερες από 180 ξαπλώστρες σκισμένες κατά μήκος αλλά και οι ομπρέλες οι οποίες ήταν κλειστές σκισμένες σε τρία τουλάχιστον σημεία, συνέθεταν το σκηνικό της παραλίας, όπου και περιορίστηκαν οι δράστες, καθώς δεν προκάλεσαν καταστροφές στον χώρο της καντίνας.

Πρόκειται για εικόνες και γεγονότα που στο παρελθόν στιγμάτισαν το επιχειρείν στον εν λόγω τομέα, αποθάρρυναν ενδεχόμενους επενδυτές και σίγουρα ζημείωσαν το συνολικό τουριστικό προϊόν μιας περιοχής που θεωρείται το δυνατό σημείο του νομού Ροδόπης.

Το “The Beach Bar – westside” άνοιξε τις πόρτες του, τον περασμένο Ιούλιο, στην έκταση του παλιού – και επιβαρυμένου από αντίστοιχα γεγονότα Hacienda- από τρεις ντόπιους επενδυτές οι οποίοι συνέπραξαν για την απόκτησή του από την ΕΤΑΔ. Ανάμεσα στους επενδυτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός Τάσος Καραολάνης αλλά και ο ανηψιός του πρώην προέδρου της ΑΕ Κομοτηνής και διεθνή παίκτη του βόλεϊ τη δεκαετία του ’80 σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό, Κώστα Γκουντάκου, Στέλιος.

Οι κλασικές «καθυστερήσεις» στη δημοπράτηση των εκτάσεων δεν αποθάρρυναν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι κατέθεσαν την πρότασή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αναδείχθηκαν «νικητές» της διαδικασίας που ακολούθησε, αποκτώντας το δικαίωμα εκμετάλλευσης της εν λόγω έκτασης έως και την 31.10.2021 με μονομερές δικαίωμα της ΕΤΑΔ να παρατείνει τη διάρκεια για 2 έτη από τη λήξη εκάστης αρχικής μίσθωσης. Λόγω και των καθυστερήσεων αυτών το “The Beach Bar – westside” άνοιξε μόνο κατά το ένα μέρος του φέτος, με τους ιδιοκτήτες να προγραμματίζουν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού τους από την επόμενη σεζόν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους ίδιους (και το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Παρατηρητής της Θράκης”, από όπου και οι φωτογραφίες) η επίθεση έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά τις τρεις το ξημέρωμα, και δεν έγινε αντιληπτή από τον φύλακα της επιχείρησης.

Το πρωί του Σαββάτου, το άνοιγμα της επιχείρησης καθυστέρησε περίπου τρεις ώρες, λόγω των απαραίτητων διαδικασιών από την αστυνομία αλλά και τη σήμανση που κλήθηκε για να συλλέξει τυχόν στοιχεία από τον χώρο, ενώ το μαγαζί λειτούργησε κανονικά, χάρη στην συνδρομή μερίδας επιχειρηματιών του Φαναρίου και της Αρωγής, που προθυμοποιήθηκαν άμεσα να διαθέσουν τον εξοπλισμό τους για τη λειτουργία του.

Όπως σημειώνει η ίδια εφημερίδα, το  “The Beach Bar – westside” άνοιξε κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με «δανεικό», στην πλειοψηφία του, εξοπλισμό, αλλά και δίκτυα σκίασης τα οποία προμηθεύτηκαν και τοποθέτησαν στις θέσεις των ομπρελών που καταστράφηκαν, ενώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος ο εξοπλισμός θα αντικατασταθεί άμεσα ούτως ώστε να συνεχιστεί δίχως προβλήματα, αλλά και με την ίδια ποιότητα, η λειτουργία του καταστήματος μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται εν εξελίξει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης», καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης».

Πάντως, το ρεπορτάζ της άλλης μεγάλη εφημερίδας της Ροδόπης, του Χρόνου, είναι αρκετά διαφορετικό ως προς τις αστυνομικές πτυχές της υπόθεσης.

«Το συμβάν, όπως πληροφορηθήκαμε δεν καταγγέλθηκε στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, όμως άμεσα έγινε γνωστό στις τάξεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλία Φαναρίου – Αρωγής προκαλώντας αναστάτωση. Πάντως εντύπωση προκαλεί πως κάποιος από τους ανθρώπους που έχουν προσληφθεί ως φύλακες τις νυχτερινές ώρες σε beach bar της παραλίας δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Το συμβάν, αν και μεμονωμένο, έρχεται να αναβιώσει κακές μνήμες από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την άνοιξη του 2012 όταν εμπρηστές έβαζαν φωτιά σε τρία αναψυκτήρια στην παραλία Φαναρίου – Αρωγής με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή τους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε το καλοκαίρι του 2015 όταν ένα 24ωρο πριν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για την εκμίσθωση εφτά παραλιακών τμημάτων, τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε κλειστό beach bar στην παραλία Αρωγής.

Πάντως το beach bar λειτούργησε κανονικά λίγες ώρες μετά τη ζημιά που υπέστη από άγνωστο ή άγνωστους δράστες, με τους λουόμενος να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες σε ομπρέλες και ξαπλώστρες που αντικαταστάθηκαν άμεσα. Το μεμονωμένο αυτό περιστατικό φθοράς του εξοπλισμού καταστήματος δεν παύει να προβληματίζει για το καθεστώς “τρομοκρατίας” που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν στην παραλιακή ζώνη», καταλήγει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.