ΕΠΣ Ξάνθης: 16 ομάδες εκμεταλλεύθηκαν το δικαίωμα για πέντε αλλαγές στα ματς της α’ φάσης του Κυπέλλου

 

Αίσθηση προκάλεσε σε αρκετό κόσμο, κατά την παράθεση των συνθέσεων στα ρεπορτάζ από τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης που είχαμε το Σαββατοκύριακο, ότι ορισμένες ομάδες προχώρησαν σε… πέντε αλλαγές. Όχι τρεις που ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά ούτε τέσσερις που προβλέπει ο νέος ΚΑΠ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Αυτό οφείλεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, που στο άρθρο 7 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στους αγώνες της α’ φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ επιτρέπονται πέντε (5) αλλαγές ποδοσφαιριστών, για την καλύτερη προετοιμασία των σωματείων με την δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων ποδοσφαιριστών».

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Ξάνθη Sport, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο στα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια (12 από τις 24), έκαναν πέντε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και συνολικά έγραψαν 16 αγωνιζόμενους παίκτες στο φύλλο αγώνος.

Άλλες τέσσερις ομάδες πραγματοποίησαν από τέσσερις αλλαγές. Μόνον η Γοργόνα και η Σταυρούπολη τήρησαν τον παραδοσιακό κανόνα με  τρεις αλλαγές, από δύο αλλαγές έκαναν Κύρνος, Κεντητή και Γενησέα ενώ μόλις μία αλλαγή έκανε ο Ερμής Μάνδρας.

Υπήρξε και μια ομάδα που δεν έκανε καμία αλλαγή. Για την ακρίβεια δεν μπορούσε να κάνει, αφού δεν αγωνίστηκε καν με ενδεκάδα. Ο λόγος για τον Παύλο Μελά Κουτσού, που κατέβηκε να αγωνιστεί με… εννιάδα, αφού λόγω τραυματισμών αλλά και φοιτητών που απουσίαζαν, δεν μπόρεσε να συμπληρώσει ενδεκάδα.