Super League: Παράπονα Πλατανιά για την διαιτησία Βάτσιου στον αγώνα με την Ξάνθη, τον δικαιώνει όμως ο Βαρούχας

 

Παράπονα από την διαιτησία του αγώνα με την Ξάνθη είχαν στον Πλατανιά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το gazzetta, ο ρέφερι του αγώνα δεν έχει πάρει καλή αξιολόγηση από τον παρατηρητή.

Αρχικά είναι η φάση του 0-2, περιοχή για την οποία ευθύνεται κυρίως ο βοηθός Σπυρόπουλος από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Οι Κρητικοί λένε ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί και να μην καταλήξει, πολύ περισσότερο, σε γκολ, καθώς υπάρχει οφσάιντ την στιγμή που ο Λουσέρο πασάρει στον Ντε Λούκας, ο οποίος στην συνέχεια με “τακουνάκι” ανοίγει στον Κασάδο για την σέντρα στον σκόρερ Γέντρισεκ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η φάση έπρεπε να σταματήσει, αφού ο Ντε Λούκας είναι σε αντικανονική θέση», υποστηρίζουν οι Κρητικοί, που εκτός από αυτήν την φάση, υποστηρίζουν και ότι «υπάρχει και η στιγμή με το χέρι του Φλίσκα που θα μπορούσε να είχε δοθεί πέναλτι». Στον Πλατανιά έχουν παράπονα κυρίως για τις δύο αυτές φάσεις για τον αγώνα με την Ξάνθη και υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.

Βέβαια, τίποτα δεν συνηγορεί ότι θα άλλαζε το αποτέλεσμα, καθώς η Ξάνθη ήδη είχε πάρει κεφάλι στο σκορ και η εμφάνισή της ήταν αρκετά πειστική για να φύγει από την Κρήτη με το διπλό. Πάντως, σύμφωνα με το gazzetta, υπάρχει η πληροφορία πως ο διαιτητής Βάτσιος με τους βοηθούς δεν είχαν καλή αξιολόγηση από τον παρατηρητή της αναμέτρησης.

Με αυτήν την άποψη διαφωνεί πάντως ο Παναγιώτης Βαρούχας που σχολιάζοντας στον Sport FM την διαιτησία του Βάτσιου στο Πλατανιάς – Ξάνθη, είπε: «Καλή η διαιτησία του, τον είδα βελτιωμένο, γιατί πέρσι έκανε κάποια λάθη. Στο 0-2, ωστόσο, υπάρχει οφσάιντ. Είναι οριακή φάση για να τη δει ο βοηθός. Ο Πλατανιάς ζητά ένα πέναλτι για χέρι του Φλίσκα. Σύμφωνα με το τελευταίο σεμινάριο που έγινε, όταν η απόσταση είναι κοντινή και ο παίκτης προσπαθεί να μαζέψει το χέρι του, δεν υπάρχει παράβαση».