Εκτός των αγώνων με Εσθονία και Βέλγιο ο Βασίλης Τοροσίδης – Κλήθηκε εσπευσμένα ο Δημήτρης Κυριακίδης

 

Χωρίς τον αρχηγό της Βασίλη Τοροσίδη θα πρέπει να πορευθεί η Εθνική Ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ με Εσθονία και Βέλγιο την προσεχή Πέμπτη και Κυριακή αντίστοιχα.

Ο έμπειρος ξανθιώτης μπακ τραυματίστηκε στον εκτός έδρας αγώνα της Μπολόνια με τη Μπενεβέντο και δεν ταξίδεψε καν στην Αθήνα, αφού δεν είναι σε θέση να συνεισφέρει στο ματς με την Εσθονία. Αυτό σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι χάνει και το ματς με το Βέλγιο την Κυριακή, αν και επισήμως η ενημέρωση από το στρατόπεδο της Εθνικής μιλά για το πρώτο χρονικά ματς, αυτό με την Εσθονία.

Πρόβλημα έχει προκύψει και με τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο μέσος του Παναθηναϊκού ταλαιπωρείται από φλεγμονή στους έξω τροφείς του ισχίου και οι γιατροί της Εθνικής Ομάδας που τον εξέτασαν εκ νέου έκριναν πως δεν μπορεί να αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα, για το ματς με την Εσθονία δεν υπολογίζεται ούτε ο τιμωρημένος Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα την Τρίτη (29/8).

Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Πέραν των Τοροσίδη, Κουρμπέλη, Παπασταθόπουλου πρέπει να τονίζουμε ότι ούτε ο Κώστας Μήτρογλου υπολογίζεται ενώ αμφίβολος είναι και ο Στέφανος Καπίνο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει κάποιες ενοχλήσεις και θα υποβληθεί σε μαγνητική για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος του. Για αυτό άλλωστε ο Γερμανός προπονητής κάλεσε το μεσημέρι τον Χρυσουπολίτη γκολκίπερ του Παναιτωλικού Δημήτρη Κυριακίδη.

Όσον αφορά τον Μήτρογλου, ο διεθνής επιθετικός, που είναι εδώ και καιρό τραυματίας θα έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη (31/8) για να παρακολουθήσει το ματς με την Εσθονία και επί τη ευκαιρία θα εξεταστεί από τους γιατρούς της Εθνικής για να φανεί αν είναι έτοιμος για το ματς με το Βέλγιο, αν και είναι δύσκολο να αγωνιστεί αμέσως μετά από τόσο καιρό απουσίας.

Αυτό σημαίνει πως αυτομάτως η Ελληνική ομάδα μένει με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς, τους Διαμαντάκο και Βέλλιο για το παιχνίδι με την Εσθονία, οι οποίοι μάλιστα φέτος δεν έχουν επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους! Παρόλα αυτά, ο Σκίμπε τους πιστεύει και για τον λόγο αυτό έχει αποφασίσει να μην καλέσει κάποιον άλλον επιθετικό, αλλά να πορευτεί με αυτούς τους δύο.

Όσο για το κενό που  έχει δημιουργηθεί και στο δεξί άκρο της άμυνας λόγω της απουσίας του τραυματία Τοροσίδη, η λύση επίσης θα έρθει εκ των έσω με πρώτο υποψήφιο για να καλύψει τη θέση να είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν ως δεξί μπακ. Εναλλακτικές είναι ο Σταφυλίδης, ο Ρέτσος ή ακόμα και ο Μανώλης Σιώπης.