Τα αποτελέσματα του παγκόσμιου Masters Cup 470 που φιλοξενήθηκε το Θρακικό Πέλαγος

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το Masters Cup 470 που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης στο Θρακικό Πέλαγος από τις 20 Αυγούστου.

Επρόκειτο για μια διεθνή διοργάνωση που συγκέντρωσε παλιές δόξες του αθλήματος αλλά και το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, που μόλις πέρυσι έφερε ολυμπιακό μετάλλιο.

Στην κατηγορία grand-grand masters οι Μιχάλης Μελιδώνης και Χρήστος Μαμτουμίδης του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκαν πρώτοι με 17 βαθμούς ποινής έναντι 19 των Θεόδωρου Τζουμάρη του ΟΦΘΑ και Κάρλο Σεκόντο Κόκο του ιταλικού συλλόγου Fragliavela Desenzano και 21 βαθμών ποινής των Μάρτιν Ντάιγκερ και Χανς Βονμος από την Ελβετία.

Στην κατηγορία grand-masters νικητές αναδείχθηκαν οι Ολλανδοί Μπένι και Γιαν Κουβενχόφεν με 12 βαθμούς ποινής, έναντι 23 των Ρουμάνων Νικολάε και Μάντσιου και 25 των Γερμανών Γιοακείμ και Στέφαν Οτεκεν. Στους masters είχαμε γερμανική κυριαρχία και στα τρία μετάλλια με τους Ουτι και Φρανκ Τιμε να κατακτούν το χρυσό, Αντριαν και Σαρλότ Μάλερ Ρινγκ το αργυρό και τους Αντρέας και Ντομινικ Μάλερ Ρινγκ το χάλκινο.

Τέλος, στην κατηγορία για τα αστέρια του μέλλοντος όπου είχαμε συμμετοχές με τρία όλα κι όλα πληρώματα, όλα του ΟΦΘΑ, νικητές αναδείχθηκαν ο Βαγγέλης Δολιανίτης και Γιώργος Δούλας, με δεύτερους τους Κατερίνα Τζουμάρη και Γιάννης Κατσαρός και τρίτους τους Γιάννη Δολιανίτη και Ηλία Γρηγοριάδη.