Super League: Επιστρέφει Ελλάδα το “θηρίο” του Πανθρακικού Στιβ Μπέλεκ

 

Σε προφορική συμφωνία έχει έρθει ο Πανιώνιος με τον άλλοτε επιθετικό του Πανθρακικού και της ΑΕΚ, Λέο Στιβ Μπέλεκ, ο οποίος το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στην χώρα μας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Περίμενε τον Καρίμ Ανσριφάρντ όσο μπορούσε, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πήγαν όπως θα ήθελαν για τον Πανιώνιο με αποτέλεσμα να ενεργοποιήσει την εναλλακτική του επιλογή. Στη Νέα Σμύρνη είχαν ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως για τη θέση του φορ θα πάνε σε μία φθηνή λύση και τελικά επέλεξαν έναν γνώριμο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό, τον Στιβ Λέο Μπέλεκ.

Αν όλα πάνε καλά, οι Νεοσμυρνιώτες θα αποτελέσουν την… 12η ομάδα του 24χρονου (αν και ο «μύθος» αναφέρει ότι η μεταγραφή του στην Τότεναμ το καλοκαίρι του 2010 «χάλασε» λόγω ενστάσεων των Άγγλων για την πραγματική ηλικία του), εντυπωσίασε με την παρουσία του στον Πανθρακικό (13 συμμετοχές και 5 τέρματα σε ηλικία 16 ετών), ο οποίος τελικά τον παραχώρησε στην Ουντινέζε, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10.

Τελικά δύο χρόνια αργότερα ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα της Ένωσης, με την οποία μάλιστα είχε αγωνιστεί σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς εκείνης της χρονιάς, στο Europa League (2011-2012).

Ο Μπέλεκ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Ουντινέζε, Γουότφορντ, Μονς, Στίβενεϊτζ, Κροτόνε, Μάντοβα, Κλουζ, Ουμράνιεσπορ, ενώ δεν κατέγραψε ποτέ κάποια συμμετοχή με την Φιορεντίνα, αν και ο ιταλικός σύλλογος τον είχε αποκτήσει το 2014.

Πέρσι, στην Τουρκία (με την Ουμράνιεσπορ) είχε 5 γκολ και 3 ασίστ, ενώ την χρονιά 2015-2016 είχε… οργιάσει στη Ρουμανία (με την Κλουζ), μετρώντας συνολικά 25 συμμετοχές και 13 γκολ.