Ο χάρτης της ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2017-18! Ο Πανθρακικός και οι άλλες ομάδες που θα λάβουν μέρος με τα υπάρχοντα δεδομένα…

 

Μόλις μία ημέρα πριν την κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης στο Νέο Σιδηροχώρι και ενώ επισήμως η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και δέκα μέρες, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστές οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ κατηγορίας.

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι οριστικά τη νέα σεζόν θα έχουμε μόνο δύο κατηγορίες στην ΕΠΣ Θράκης λόγω έλλειψης ομάδων. Η Α’ Κατηγορία θα έχει 12 σωματεία, ενώ η Β’ Κατηγορία για την ώρα αριθμεί 14 σίγουρα και θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν την κλήρωση αν θα έχει 16 ή ενδεχομένως ακόμα και 17.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα έπρεπε να φτάσουμε τον αριθμό των 18 ομάδων για να ληφθεί απόφαση να διεξαχθεί και τρίτη κατηγορία, κάτι που λογικά δεν πρόκειται να συμβεί. Η προθεσμία συμμετοχών που αρχικά είχε οριστεί για τις 18/8 τελικά, μετά από άτυπη παράταση που δόθηκε, έληξε την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS τις δυο κενές θέσεις που απομένουν στην Α’ κατηγορία, την μια με την μην δήλωση συμμετοχής του ιστορικού Αστέρα Αιγείρου και την άλλη με την μη αποδοχή ανόδου της Βιστωνίδας Κοπτερού, θα πάρει σίγουρα ο πρώτος επιλαχόντας της Β’ κατηγορίας  Κομψάτος Πολυάνθου όπως είναι γνωστό από καιρό, ενώ την επόμενη θέση πιθανότατα η Αναγέννηση Παγουρίων αν και αυτή δεν είναι σίγουρο αν θα αποδεχθεί την θέση.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο και δεν αποδεχθούν άνοδο τα Παγούρια, δεδομένου ότι η Δοκός που τερμάτισε τέταρτη δεν θα κατέβει καν σε κανένα πρωτάθλημα, την θέση την κενή την παίρνει ο ερασιτέχνης Πανθρακικός, ενδεχόμενο όμως που δεν θέλουν να σκέφτονται καν οι άνθρωποι της ομάδας σύμφωνα με τις δηλώσεις τους το προηγούμενο διάστημα. Οπότε η προσπάθεια αναζήτησης κάλυψης της θέσης μπορεί να πάει και πιο πίσω, αν και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Επίσης στο επόμενο πρωτάθλημα σίγουρα δεν θα κατέβει ο Αστέρας Αιγείρου, ο ΑΟ Καλλίστης, το Μέγα Πιστο ενώ υπάρχουν ευτυχώς και ευχάριστα με την επαναδραστηριοποίηση της Δόξα Υφαντών, της ΠΑΕ Ποντίων, του ΑΟ Φιλία, και του ΑΟ Φαναρίου. Φήμες για ενδιαφέρον συμμετοχής της Νεολαίας Αλανότοπου που είχε αποχωρήσει πρόπερσι, του ΠΑΟΚ Ηφαίστου αλλά και του Αστεριού Κομοτηνής δεν επιβεβαιώνονται.

Αναλυτικά, ανά κατηγορία, θα λάβουν μέρος τη νέα σεζόν οι εξής ομάδες:

Α’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ:  ΠΑΟΚ Κοσμίου, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Δόξα Γρατινής, Ελπίδα Σαπων, Ορφέας Ξυλαγανής, Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων, Δόξα Σώστη, Ορφέας Στρύμης, ΑΟ Μεσούνης, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Κομψάτος Πολυάνθου,  Αναγέννηση Παγουρίων (;) ή Πανθρακικός (;)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Β’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: Ηρακλής Σαπών,  Ένωση Ασωμάτων, Βιστωνίδα Κοπτερού, Α.Π.Σ. Πανθρακικός, Αγιοχώρι, Αετός Μίσχου, Α.Ε. Κομοτηνής, Ατσάλι Αρχοντικών, ΑΟ Μύστακας, Πόντος Κομοτηνής, Eλπίδες Κομοτηνής, Δόξα Υφαντών, ΠΑΕ Ποντίων, ΑΟ Φιλία, ΑΟ Φαναρίου, Α.Π.Σ. Δοκός (;)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Β’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here