Με παρελθόν στον αθλητισμό ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης που ζήτησε κατάθεση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου

 

Κάθε άλλο παρά μη γνώστης του αθλητισμού και δη των ποδοσφαιρικών τεκταινομένων είναι ο αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης Φώτης Καρατσίδης που ζήτησε να κληθεί για κατάθεση ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης.

Σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη ο Καραβασίλης κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί καθώς θεωρείται ύποπτος για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης.

Ο ίδιος μιλώντας στο ThrakiSportS αφού διευκρίνισε ότι η κατάθεση έχει ήδη δοθεί, υποστήριξε ότι αφορούσε την υπόθεση Travel Plan που ο ίδιος ξεσκέπασε όταν ήταν ταμίας στην ΕΠΟ και δεν θεωρεί ότι έχει κάνει κάτι μεμπτό.

Μια σύντομη αναζήτηση πάντως αναδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας κάθε άλλο παρά μη γνώστης των αθλητικών και δη των ποδοσφαιρικών δρωμένων είναι, καθώς διετέλεσε πέρυσι αθλητικός εισαγγελέας στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με μπαράζ δημοσιευμάτων, ήταν εκείνος που διεξήγαγε την έρευνα μετά τις περσινές δηλώσεις του τότε προπονητή του ΠΑΟΚ  Βλάνταν Ιβιτς με σαφείς υπαινιγμούς πως υπήρξε μειωμένη απόδοση από κάποιους ποδοσφαιριστές του δικεφάλου στο ματς με την Βέροια.

Ο Φίλιππος Καρατσίδης είχε προσπαθήσει τότε να διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης του παιχνιδιού με βάση την ειδική διάταξη του νόμου περί χειραγωγημένων αγώνων, καλώντας ως μάρτυρες τον  Ίβιτς, τον τεχνικό διευθυντή Λούμπος Μίχελ και τον τότε αρχηγό της ομάδας Στέφανο Αθανασιάδη.

Με προεδρικό διάταγμα που φέρει την υπογραφεί του υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, «αποσπάται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Φίλιππος Καρατσίδης του Κωνσταντίνου, για έξι (6) μήνες, για υπηρεσιακούς λόγους, με δαπάνες του δημοσίου».

Συνεπώς, ο εισαγγελικός λειτουργός που από τις αρχές του χρόνου υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη και φέρεται να ζήτησε ανωμοτί κατάθεση από τον Χρήστο Καραβασίλη κάθε άλλο παρά μη σχετικός με το ποδόσφαιρο είναι, καθώς είχε διατελέσει αθλητικός εισαγγελέας και διαθέτει σχετική εμπειρία.