Γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την ίδρυσή τους οι ακαδημίες του Ορφέα Ξάνθης

 

Ιδιαίτερη χρονιά είναι η φετινή για τον σύλλογο του Ορφέα, αφού η ανδρική ομάδα παραμένει για άλλη μια χρονιά στην Γ’ Εθνική, αλλά οι ακαδημίες γιορτάζουν και τα 20 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Συγκεκριμένα ήταν πριν 20 χρόνια, το μακρινό 1997 που η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης έπαιρνε την απόφαση να ιδρύσει τις δικές της ακαδημίες, ώστε να μπορέσει να βασιστεί σε αυτές μετέπειτα και να επανδρώσει την ανδρική του ομάδα με παίκτες από τα… «σπλάχνα» του.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, όλοι στην ομάδα του Ορφέα είναι υπερήφανοι για την πορεία της ομάδας στο χώρο και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν άλλωστε, αφού η ομάδα πέρυσι επανήλθε στα Εθνικά πρωταθλήματα, έδωσε ευκαιρίες πάλι σε νεαρά παιδιά, και παραμένει φέτος με την ίδια στρατηγική.

Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ορφέα, ο Μάκης Μπογιατζίδης έγραcε τη λεζάντα (την οποία συνόδευσε με την κεντρική φωτογραφία που βλέπετε): «Γιορτάζουμε τα 20 ΧΡΟΝΙΑ λειτουργίας της Ακαδημίας. 20 χρόνια με επίκεντρο τα τμήματα υποδομής μας, με σταθερά βήματα προόδου χρόνο με το χρόνο. Βήματα οργάνωσης, εκπαίδευσης, συνέπειας και σεβασμού. Η πρώτη Ακαδημία του νομού, που δημιουργήθηκε με σκοπό να επανδρώνει την ήδη υπάρχουσα ανδρική ομάδα. Στην περίπτωσή μας την μεγάλη και ιστορική ομάδα το νομού μας, τον ΟΡΦΕΑ μας. Ευχαριστούμε όλους ανεξαιρέτως που στήριζαν, στηρίζουν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν τις αθόρυβες προσπάθειες μας. Να τα εκατοστίσουμε!!!»