Photos: 30 κλικ από τον τερματισμό και τις απονομές του 4ου Wave Running από τα Άβδηρα στην Κεραμωτή

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων ως την Αμμόγλωσσα Κεραμωτής, αποτέλεσε τον ιδανικότερο “στίβο” για έναν από τους πλέον δύσκολους αγώνες δρόμου που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια στην Βόρεια Ελλάδα.

Ο λόγος για το Wave Running 2017, έναν αγώνα στον οποίο οι αθλητές καλούνται να διανύσουν μια απόσταση μήκους 28 χιλιομέτρων τρέχοντας κυριολεκτικά “πλάι στο κύμα”, είτε φορώντας παπούτσια είτε όχι.

Όπως σημειώνει το kavala-portal, που βρέθηκε στον τερματισμό,  η σημαντικότερη διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έγκειται στο γεγονός ότι, ενώ στο παρελθόν οι δρομείς ξεκινούσαν από τα Άβδηρα περί τις 8:30 το πρωί (με τους τελευταίους να τερματίζουν περί τη 1 το μεσημέρι), φέτος ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα! Και αν οι πρώτοι εξ αυτών ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ, οι τελευταίοι τερμάτισαν περίπου στις 10:30 το βράδυ, όταν πλέον είχε σκοτεινιάσει για τα καλά!

Εκτός, όμως, από τον αγώνα των 28 χιλιομέτρων διεξήχθησαν και αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων (αμφότεροι με σημείο τερματισμού την Αμμόγλωσσα Κεραμωτής, στο beach bar “Paralia”), ενώ -όπως και πέρσι- δεκάδες εκκολαπτόμενοι δρομείς ηλικίας ως και 12 ετών έτρεξαν μια διαδρομή μήκους 500 μέτρων (οι περισσότεροι εξ αυτών μαζί με τους γονείς τους). Η συμμετοχή στο 4ο Wave Running ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς πάνω από 200 δρομείς κάθε ηλικίας και φύλου έλαβαν μέρος.

Άξια αναφοράς, πάντως, ήταν η δήλωση του έμπειρου δρομέα Γιάννη Κουρκουρίκη (κατέλαβε την 3η θέση στον αγώνα των 28 χιλιομέτρων), ο οποίος έδωσε το δικό του μήνυμα για την διατήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος -μιας και ο αγώνας διεξήχθη σε ένα φυσικό χώρο που “διεκδικεί” την ένταξή του στις τοποθεσίες “Man and biosphere” της UNESCO. Πλέον το ραντεβού ανανεώθηκε για το 5ο Wave Running, το οποίο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου τη νύχτα, με πυρσούς να φωτίζουν και τα 28 χιλιόμετρα! Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το kavala-portal…