Παραλίγο κάτοικος του…. Χαμπαρόφσκ Σιβηρίας ο Δημήτρης Γούτας (+χάρτης)

 

Πριν ο Δημήτρης Γούτας επιστρέψει στο Βέλγιο για την Σεντ Τρούιντεν βρέθηκε κοντά σε ομάδα που εδρεύει κοντά στο Βλαδιβοστόκ απέναντι από την Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το contra.gr, ο σύλλογος που εκδήλωσε ανεπίσημο, αλλά ζωηρό ενδιαφέρον να υπογράψει τον Έλληνα στόπερ πέφτει κάπως μακριά. Βλέπετε το Χαμπαρόφσκ, πόλη στην οποία εδρεύει η -νεοφώτιστη στο ρωσικό πρωτάθλημα- Σκα Ενέργια εφάπτεται σχεδόν με τα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην… Ιαπωνία.

Μιλάμε για τη ρωσική… άπω ανατολή, για το άκρο της ρωσικής επικράτειας στην ανατολική Ασία. Για να καταλάβει κανείς πόσο μακριά βρίσκεται η συγκεκριμένη πόλη να σας πληροφορήσουμε ότι απέχει 800 χλμ από το… μακρινό Βλαδιβοστόκ!

Παρόλα αυτά ο Γούτας, ως καλός επαγγελματίας, το συζήτησε το πράγμα και πήρε και μία ανεπίσημη προσφορά σε προφορικό επίπεδο στα χέρια του.

Δεν ξέρουμε όμως αν ο ίδιος είχε πληροφορηθεί ότι το Χαμπάροφσκ βρίσκεται… 8405 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα με την οποία συνδέεται τρεις φορές ημερησίως με αεροπορική γραμμή. Η εν λόγω πτήση διαρκεί μόλις… 7 ώρες και 50 λεπτά.

H μεταγραφή αυτή δεν έγινε ποτέ, αλλά ο Ελληνας στόπερ θα έχει να λέει και στα εγγόνια του ότι ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν ομάδα από τα βάθη της … Ανατολικής Σιβηρίας.