Super League: Κόντραρε στα ίσια τον Παναθηναϊκό και περιμένει με άλλον αέρα την Ξάνθη ο Πλατανιάς

 

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τα Περιβόλια της Κρήτης, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από το 1-1 που απέσπασε από τον Πλατανιά, ο οποίος με άλλον αέρα πλέον καλείται να υποδεχθεί το ερχόμενο Σάββατο την Ξάνθη για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν αλλά πολύ γρήγορα δέχθηκαν γκολ χωρίς να αντιδράσουν, δείχνοντας όπως και στο ευρωπαϊκό ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ότι υπάρχει αμυντικό πρόβλημα, κυρίως μετά την ισοφάριση, όταν οι παίκτες του Πλατανιά βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση και δημιούργησαν προβλήματα.

Ο καλά στημένος αμυντικά Πλατανιάς δεν επέτρεψε στους «πράσινους», πέρα από την κατοχή της μπάλας που είχαν στο πρώτο μέρος, να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Ομπερχάουζερ. Η καλύτερη φάση για τους «πράσινους» σημειώθηκε στο 7΄ με τον Μολίνς να αστοχεί από κοντά.

Οι γηπεδούχοι είχαν στο 38΄ ένα σουτ του Ντεβέσα που έδιωξε με δυσκολία ο Βλαχοδήμος στη γωνία του. Στο 54′ είχαμε άλλη μια σπουδαία επέμβαση του Βλαχοδήμου, όμως, που δεν επέτρεψε στους Κρητικούτς να πανηγυρίσουν στην κεφαλιά του Μπούντνικ. Το σκορ άνοιξε στο 72′ ο Αντρές Τσάβες με άψογο πλασέ στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντίνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χρυσή αλλαγή για τον Αλεξανδρουπολίτη προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, όμως η «απάντηση» του Πλατανιά ήρθε επίσης από τον πάγκο. Δύο λεπτά μετά την απόφαση του πρώην τεχνικού της Ξάνθης Γιωργου Παράσχου και του Κομοτηναίου βοηθού του Πάνου Γκουτσίδη να περάσουν τον Κοροβέση στον αγωνιστικό χώρο, ο τελευταίος  ισοφάρισε για τους Χανιώτες στο 78΄ με κοντινή προβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοροβέσης αντικατέστησε έναν πρώην παίκτη της Ξάνθης, τον Βαγγέλη Πλιάτσικα. Ως βασικός αγωνίστηκε ο έτερος πρώην Ξανθιώτης Καρυπίδης αλλά και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Γιάννης Στάθης.  Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Μολέδο αποχώρησε τραυματίας στο 86΄ ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από τον Ουζουνίδη.