Super League: Δυο πρώην Ξανθιώτες αρχηγοί στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό

 

Ο κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, που αγωνίστηκε για 80 λεπτά στην αναμέτρηση, ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες που γλίτωσαν την Ένωση από κάζο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναιτωλικό, που είχε επίσης ως αρχηγό έναν πρώην της Ξάνθης, τον Χρυσουπολίτη τερματοφύλακα Δημήτρη Κυριακίδη.

Οι κιτρινόμαυτοι εμφανίστηκαν στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ έχοντας μάλλον περισσότερο το μυαλό τους στο ευρωπαϊκό ματς με την Μπριζ, αν και στην αρχή της αναμέτρησης εμφανίστηκαν με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση και άνοιξαν σχετικά γρήγορα το σκορ απέναντι στον Παναιτωλικό  με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλμέιδα στο 13′. Ωστόσο ο σκόρερ αποβλήθηκε λίγο μετά, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες.

Μετά την αποβολή ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και η Ενωση αποδιοργανώθηκε. Εκεί χρειάστηκε αρκετές φορές ο τερματοφύλακας Ανέστης για να κρατήσει το μηδέν, αλλά εκείνος που άλλαξε υπέρ της ΑΕΚ την κατάσταση ήταν ο Μάνταλος. Στο 48′ δέχθηκε το δυνατό φάουλ του Πάουλο κερδίζοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποκαθιστώντας την αριθμητική ισορροπία.

Στο 54′ ο Μάνταλος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα, ενώ στο 63′ ο ίδιος δοκίμασε φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα έφυγε άουτ έξω από το αριστερό δοκάρι! Ωστόσο στο 75′ η Ενωση έφτασε και σε δεύτερο γκολ, που αρχικά λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά δυο λεπτά μετά ο επόπτης άλλαξε την απόφασή του, με τον Μάνταλο να κοντρολάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή, να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή με ασίστ-μισό γκολ στον Γιόχανσον και αυτός να την στέλνει στα δίχτυα.