Super League: Το πρωτάθλημα αρχίζει και η Θράκη είναι παντού! Οι 34 «Θρακιώτες» στις υπόλοιπες 15 ομάδες πλην της Ξάνθης

 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Super League, και μια πρόχειρη έρευνα του ThrakiSportS στα ρόστερ των ομάδων αναδεικνύει ότι εκτός από την Ξάνθη, υπάρχουν αρκετοί διάσπαρτοι «Θρακιώτες» σε όλες τις ομάδες του Πρωταθλήματος.

Ως τέτοιους θεωρούμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη αλλά και όσους έχουν περάσει κάποιο διάστημα της καριέρας τους σε ομάδες της Θράκης και κατά συνέπεια διαθέτουν φίλους και γνωστούς στην περιοχή μας. Φυσικά, δεν περιοριζόμαστε μόνο σε παίκτες αλλά και προπονητές, ενίοτε και… παράγοντες.

Από τους διεθνείς Πέτρο Μάνταλο και Μανώλη Σιώπη που βρίσκονται στις μεγάλες ομάδες μέχρι τον Θοδωρή Βασιλακάκη, τον Δημήτρη Κυριακίδη αλλά και τον Νικολά Ντιγκινί, αλλά και από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι τον Γιώργο Παράσχο και τον… Γιώργο Κασναφέρη, βρήκαμε συνολικά 34 άτομα – όσα δηλαδή μετρά στο ρόστερ του ο ΑΟ Ξάνθη, αν προσθέσουμε στους 27 ποδοσφαιριστές τους προπονητές και το τεχνικό επιτελείο.

Το ThrakiSportS έψαξε και σας παρουσιάζει αναλυτικά όλους όσους πέρασαν από κάποια ομάδα της Θράκης ή έχουν καταγωγή από την περιοχή μας, αλλά πλέον ανήκουν σε άλλη ομάδα της Super League. Βέβαια, όλο και κάποιος μπορεί να μας έχει ξεφύγει, οπότε η βοήθεια του κοινού καλοδεχούμενη. Αναλυτικά και σύμφωνα με την περσινή βαθμολογική κατάταξη κάθε ομάδας:

Ολυμπιακός Πειραιώς: Μανώλης Σιώπης

ΑΕΚ: Πέτρος Μάνταλος

Παναθηναϊκός: Μαρίνος Ουζουνίδης

ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης: Ραζβάν Λουτσέσκου, Γιώργος Τσονάκας, Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Πανιώνιος: Θανάσης Παπαγεωργίου, Νίκος Καθάριος, Νίκος Πατσατζόγλου

Πλατανιάς: Γιώργος Παράσχος, Παναγιώτης Γκουτσίδης, Χρήστος Καρυπίδης, Γιάννης Στάθης

Ατρόμητος: Τέλης Καρασαλίδης, Θοδωρής Βασιλακάκης, Βαγγέλης Πλατέλλας, Νικολά Ντιγκινί

ΠΑΣ Γιάννινα: Μάκης Γιαννίκογλου

Κέρκυρα: Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Στέλιος Βενετίδης

Παναιτωλικός: Δημήτρης Κυριακίδης, Λουίτζι Τσέναμο,  Μάρκο Μαρκόφσκι

Αστέρας Τρίπολης: Γιώργος Αθανασιάδης, Μανώλης Μπέρτος

Λάρισα: Πάβολ Φάρκας, Φερνάντο Γουάλας

Λεβαδειακός:  Γιάννης Ζαραδούκας

Απόλλων Σμύρνης: Γιώργος Κασναφέρης, Άκης Μάντζιος, Δημήτρης Ταΐρης, Μιχάλης Ζαρόπουλος, Τάσος Παπάζογλου

Λαμία: Σταύρος Παντελίδης