Super League: Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα σε αγώνα πρωταθλήματος για τον Μανώλη Σιώπη

 

Ο Ολυμπιακός νίκησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ με 4-1 την Λάρισα, με τον Μανώλη Σιώπη να κάνει ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα σε αγώνα πρωταθλήματος, περνώντας ως αλλαγή στο 71ο λεπτό.

Αμέσως μετά και αφού οι «βυσσινί» είχαν την ευκαιρία να κάνουν τ0 2-2 στο 73′ με τον  Καπίνο να σταματά τον Ζίζιτς, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν δύο γρήγορα γκολ και να φτάσουν σε μια φαινομενικά άνετη επικράτηση.

Ο Μπέσνικ Χάσι προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Ριέκα. Στο 33′ οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φορτούνη που υποδείχθηκε σε χέρι του  Φάρκας. Το 2-0 έκανε ο Ανσαριφάρντ στο 62′ αλλά στο 71′, στην πρώτη ουσιαστική επίθεση της Λάρισας, ο Λεοζίνιο έκανε το γύρισμα και ο Φιγκέιρας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Την ίδια στιγμή μπήκε και ο Σιώπης στη θέση του Σεμπά, ενώ από την ΑΕΛ αγωνίστηκε ως βασικός και ο πρώην της Ξάνθης Φερνάντο Γουάλας. Στο 73′ η ΑΕΛ είχε την τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-2 και αφού γλίτωσε από του χάρου… τα δόντια, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά.

Αρχικά ο Φιγκέιρας έκανε το 3-1 στο 74′, ενώ στο 76′, έπειτα από πάσα-τακουνάκι του Ανσαριφάρντ, ο Φορτούνης έκανε το 4-1 με κοντινό πλασέ, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη. Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι της Τρίτης με τη Ριέκα, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Champions League.