Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε Πηγάδια για την πρεμιέρα της Ξάνθης με τη Λαμία (19:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Με την αναμέτρηση της Ξάνθης με τη Λαμία στα Πηγάδια ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα της Super League. Οι Θρακιώτες υποδέχονται τους νεοφώτιστους και θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα το εφετινό πρωτάθλημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι του Μπάμπη Τενέ θέλουν να πανηγυρίσουν το πρώτου τους τρίποντο, μετά την επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παραδοσιακά η Ξάνθη ξεκινάει την σεζόν με αρχικό στόχο μία άνετη παραμονή και ανάλογα με την συγκομιδή στον πρώτο γύρο δύναται να στοχεύει και παραπάνω, όπως πέρυσι που στην πορεία μπήκε ως στόχος η έξοδος στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια την διάκριση στο Κύπελλο, κάτι που βάζουν και φέτος ως στόχο οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την φετινή πρεμιέρα της μοναδικής ομάδας της Θράκης που αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία;

1. Η Ξάνθη δεν έχει νίκη στις τελευταίες οκτώ πρεμιέρες πρωταθλήματος. Ωστόσο οι επτά από αυτές ήταν εκτός έδρας και οι πέντε με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ (τρεις φορές), η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Συνολικά σε επίπεδο Α’ Εθνικής σε 28 πρεμιέρες η Ξάνθη μετρά οκτώ νίκης, δέκα ισοπαλίες και δέκα ήττες. Αναλυτικά η προϊστορία της Ξάνθης σε πρεμιέρες με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Η Ξάνθη έχει μόνο νίκες στην έδρα της απέναντι στη Λαμία. Σε πέντε παιχνίδια μετρά ισάριθμες νίκες στην Ξάνθη, ποτέ όμως στα Πηγάδια αφού η προϊστορία αφορά αγώνες Β’ και Γ’ Εθνικής και το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έχει διεξαχθεί 32 χρόνια πριν. Επίσης, ανεξαρτήτως έδρας, Ξάνθη και Λαμία δεν έχουν αναδειχθεί ποτέ ισόπαλες. Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Ξάνθης – Λαμίας με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Η Ξάνθη παρά τη μικρή σχετική απουσία κόσμου στα Πηγάδια, με τριψήφιο μέσο όρο εισιτηρίων, έχει δημιουργήσει ένα απόρθητο κάστρο, αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα της περσινής σεζόν. Στο Xanthi FC Arena ο ΑΟΞ παραμένει αήττητος εντός του 2017 με εξαίρεση ένα παιχνίδι, αυτό απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν ηττήθηκε η ομάδα της Θράκης στην έδρα της.

4. Η Ξάνθη δεν έχει σημειώσει ήττα σε κανένα από τα επτά φιλικά παιχνίδια που έδωσε σε Βουλγαρία και Ελλάδα. Αντιθέτως, η Λαμία για παράδειγμα γνώρισε την ήττα στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, ομάδα με την οποία έπαιξε και η Ξάνθη και την κέρδισε. Ωστόσο η Λαμία πέτυχε και μια αρκετά εκκωφαντική νίκη με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά τι έκανε η Ξάνθη στα φιλικά της παιχνίδια και τι συμπεράσματα αποκόμισε το ThrakiSportS από αυτά με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Εκτός αποστολής της Ξάνθης για διαφορετικούς λόγους έμειναν ο αριστερός μπακ Οκάν Χατζητερζόγλου και ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα, Κίκε Σένο. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης για το ματς με την Λαμία με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Πέντε νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν την αποστολή της Ξάνθης για το ματς της πρεμιέρας, όλοι ξένοι, εκ των οποίων τέσσερις αναμένονται και στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων. Πιθανή ενδεκάδα για την Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς –  Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Ορφανίδης – Καμαρά, Ντε Λούκας Τόρες – Λουσέρο, Μεχία, Ρότσε – Γέντρισεκ. Αναλυτικά το ρόστερ του φετινού ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Ο Βραζιλιάνος μέσος Βάντερσον κουβαλάει τιμωρία από πέρυσι και έμεινε εκτός αποστολής της Λαμίας στην πρεμιέρα. Επίσης, ο Σλοβένος μέσος Πόντλογκαρ αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως μεγάλο όνομα αλλά γρήγορα απορρίφθηκε από τον Μπάμπη Τεννέ και πλέον αναζητάται τρόπος για να λυθεί το συμβόλαιό του με τις λιγότερες δυνατές οικονομικές απώλειες. Αναλυτικά η αποστολή της Λαμίας για το ματς με την Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Οκτώ νεοαποκτηθέντες αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα των φιλοξενούμενων. Πιθανή ενδεκάδα για τον Μπάμπη Τεννέ: Παπαδόπουλος – Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης – Κουκόλης, Μπλάζιτς – Όμο, Ακόστο, Πίτι – Βουό

9. Διαιτητής της αναμέτρησης αναμέτρησης είναι ο Σέζος (Κιλκίς) με βοηθούς τους Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και Πάτρα (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος έχει οριστεί ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). Αναλυτικά οι διαιτητές της πρεμιέρας με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Με αυτό το παιχνίδι ανοίγει η αυλαία όλου του πρωταθλήματος. Πέρα από την αναμέτρηση των Πηγαδίων, την ίδια ώρα θα διεξάγεται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 21:30 ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη την ΑΕΛ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Σάββατο 19 Αυγούστου:
Ξάνθη-Λαμία (19:15, Novasports2HD)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (19:15, Novasports3HD)
Ολυμπιακός-ΑΕΛ (21:30, Novasports1HD)
Κυριακή 20 Αυγούστου:
ΑΕΚ-Παναιτωλικός (19:15, Novasports2HD)
Κέρκυρα-Παναιτωλικός (19:15, Novasports4HD)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (19:15, Novasports3HD)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (21:30 , Novasports1HD)
Δεύτερα 21 Αυγούστου:
Ατρόμητος-Απόλλων (21:30, Novasports1HD)

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ Η ΞΑΝΘΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΟΞ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.