Ο Πελέ έβγαλε σε δημοπρασία την φανέλα της Ξάνθης και την τιμητική πλακέτα του Πανόπουλου και αυτά έπιασαν μόλις… 300 ευρώ

 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Πελέ έβγαλε σε δημοπρασία την φανέλα της Ξάνθης με το όνομά του, όπως και την τιμητική πλακέτα που του είχε δώσει ο Χρήστος Πανόπουλος το 2005, όταν είχε επισκεφθεί τα Πηγάδια ως επίσημος καλεσμένος του μεγαλομετόχου της ομάδας της Θράκης για τα εγκαίνια του προπονητικού της κέντρου.

Τότε, παρουσία περίπου τριών χιλιάδων φιλάθλων, ο Πελέ είχε κόψει την κορδέλα εγκαινιάζοντας και επίσημα το αθλητικό κέντρο της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια έγινε δεξίωση προς τιμήν του. Κανείς από τους παρευρισκόμενους στην τότε εκδήλωση δεν περίμενε ωστόσο τότε ότι έπειτα από 12 χρόνια το «μαύρο διαμάντι» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα έβγαζε τα κειμήλια από εκείνη την βραδιά σε δημοπρασία και ότι αυτά θα πωλούνταν έναντι τιμήματος που δεν ξεπέρασε συνολικά τα 300 ευρώ!

Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε και αναφέρει το gazzetta, καθώς η δημοπρασία έχει γίνει εδώ και αρκετές μέρες, ο μεγάλος Πελέ αποφάσισε να παραχωρήσει πολλά από τα ποδοσφαιρικά κειμήλια που συγκέντρωσε στην τεράστια καριέρα του. Από μετάλλια, κύπελλα, φανέλες, τιμητικές πλακέτες μέχρι και τα προσωπικά του έγγραφα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει για ποιον λόγο το έκανε αυτό, αν ήταν λόγοι βιοποριστικοί ή αν τα χρήματα θα διατεθούν σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό, η ουσία πάντως είναι ότι ο Πελέ παραχώρησε σε οίκο δημοπρασιών τόσο τη φανέλα της Ξάνθης που του είχε κάνει δώρο ο Χρήστος Πανόπουλος, όσο και την τιμητική πλακέτα που είχε λάβει με αφορμή την τότε επίσκεψη του.

Μάλιστα, η φανέλα έπιασε μόλις 192 βρετανικές λίρες, λιγότερα από 210 ευρώ δηλαδή, ενώ είχε εκτιμηθεί περίπου στις 210 με 280 λίρες. Η τιμητική πλακέτα από την πλευρά της, ενώ είχε εκτιμηθεί ότι θα πιάσει ως και 350 λίρες αλλά  έπιασε μόλις 75, δηλαδή λιγότερα από 90 ευρώ. Κρίμα…

AdTech Ad