Το μπασκετικό παρελθόν της Ζωής Λάσκαρη και η τελευταία της εμφάνιση σε γήπεδο μετά από «θρακιώτικη πρόσκληση» (+photos)

 

Εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη, σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου και πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Λίγοι γνωρίζουν ότι η αγαπημένη ηθοποιός είχε στα νεανικά της χρόνια και μια σύντομη αθλητική καριέρα στο μπάσκετ.

Την αποκάλυψη την είχε κάνει πριν ενάμισι χρόνο, Φεβρουάριο του 2016, όταν είχε βρεθεί στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης και είχε παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Άρη με την Αρμάνι Μιλάνο, προσκεκλημένη του θρακιώτη επιχειρηματία και ιδιοκτητη της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του Τζώρτζιας.

Σχετική εικόνα

Οι δυο κυρίες είχαν μάλιστα παρακολουθήσει δίπλα – δίπλα την αναμέτρηση τυλιγμένες με κίτρινα κασκόλ.

Νίκος Λάσκαρης και Ζωή Λάσκαρη έχουν απλή συνεπωνυμία και καμία συγγενική σχέση, καθώς άλλωστε η Ζωή Λάσκαρη απέκτησε το επίθετο αυτό στον κινηματογράφο από τον Γιάννη Δαλιανίδη και δεν είναι το πραγματικό της. Ως Ζωή Κουτρουβή την είχαν γνωρίζει άλλωστε οι συμπαίκτριές της στον ΒΑΟ αλλά και στον Άρη Θεσσαλονίκης.

«Βέβαια, έπαιζα μπάσκετ. Αρχικά ήμουν αθλήτρια του ΒΑΟ, μετά πήγα στον Αρη. Πρέπει να ήμουν 12-13 χρονών όταν έπαιζα στον Αρη. Μoύ άρεσε το μπάσκετ, μου έλεγαν πως ήμουν και καλή. Ο παππούς μου δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένος βέβαια. ‘’Δεν είναι άθλημα αυτό για κορίτσια’’ έλεγε. Αλλες εποχές», είχε σχολιάσει η Ζωή Λάσκαρη στο περιθώριο εκείνου του αγώνα του Άρη με την Αρμάνι Μιλάνο, όπου καταγράφεται η τελευταία της παρουσία σε γήπεδο.

Παράλληλα, είχε προσθέσει: «Στην πορεία το παράτησα αφού έτσι κι αλλιώς άλλα ήταν αυτά που κέρδισαν την προσοχή μου. Ομως ο Αρης πάντα έδινε μεγάλη προσοχή στο μπάσκετ. Δεν ήταν τυχαίο πως έφτασε να είναι η κορυφαία δύναμη τα προηγούμενα χρόνια με Γκάλη, Γιαννάκη κι όλους αυτούς τους πολύ μεγάλους παίκτες».

Μάλιστα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η Ζωή Λάσκαρη μαζί με την κόρη της, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, είχε ξεναγηθεί  στο Μουσείο του Άρη, συνοδευόμενη από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη και τη σύζυγό του, Τζώρτζια. Σχετική ανακοίνωση είχε μάλιστα εκδώσει τότε  η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ. Σε αυτήν αναφερόταν: «Πριν το τζάμπολ του αγώνα ΑΡΗΣ – Armani M. η γνωστή ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη και η κόρη της Μαρία Ελένη Λυκουρέζου επισκέφτηκαν συνοδευόμενες από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Νίκο Λάσκαρη και την σύζυγό του Τζώρτζια το μουσείο της ομάδας. Στην συνέχεια πήραν θέση στα επίσημα του «Nick Galis Hall» για την αναμέτρηση».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Goal», η Ζωή Λάσκαρη που έφυγε αναπάντεχα από την ζωή, είχε δηλώσει ξεκάθαρα φίλαθλος του Άρη και του Ολυμπιακού και είχε πλέξει το εγκώμιο του Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του. «Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που κρατούν τις τύχες του Αρη στα χέρια τους έχουν πραγματικά σκοπό να φτιάξουν μια μεγάλη ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Ας τους ευχηθούμε να τα καταφέρουν. Θα προσπαθήσω να ξανάρθω στο μέλλον», είχε πει τότε η Ζωή Λάσκαρη. Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια…