ΕΠΣ Ξάνθης: Οι 28 ομάδες που θα μπουν το απόγευμα της Δευτέρας στην κληρωτίδα του Κυπέλλου

 

Πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας η κλήρωση για τα πρωταθλήματα αλλά και το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης, εκεί όπου μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την δήλωση συμμετοχής, έγινε γνωστό ότι θα λάβουν μέρος συνολικά 28 σωματεία.

Από αυτά, τα 16 μετέχουν υποχρεωτικά και είναι οι 14 ομάδες της Α’ Κατηγορίας που δηλώθηκε όλες (συμπεριλαμβανομένου του Νέστου Κύρνου που αντιμετώπιζε πρόβλημα αλλά όπως φαίνεται το έλυσε και δήλωσε συμμετοχή) καθώς και οι δύο εκπρόσωποι της ΕΠΣ Ξάνθης στην Γ’ Εθνική (καταργείται το Κύπελλο Γ’ Εθνικής και θα συμμετέχουν ξανά στο Κύπελλο Ερασιτεχνών).

Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δηλώθηκαν 12 ομάδες από την Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι που δεν λαμβάνουν μέρος σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, Γ’ Εθνική και Α’ Ερασιτεχνική. Οι αγώνες ξεκινούν από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Στην πρώτη φάση θα κληρωθούν συνολικά 12 ζευγάρια (24 ομάδες) ενώ τέσσερις θα περάσουν χωρίς αγώνες στην Β’ Φάση, όπου οι συνολικά 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων για ένα μίνι πρωτάθλημα τριών αγωνιστικών, που θα αναδείξει την οκτάδα των προημιτελικών.

Στην κλήρωση της Δευτέρας θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια της Α’ Φάσης αλλά και οι όμιλοι της Β’ Φάσης, οι αγώνες για τους οποίους προγραμματίζονται για την εβδομάδα από 9-10 Σεπτεμβρίου και μετά (Σαββατοκύριακο η 1η αγωνιστική, Τετάρτη-Πέμπτη η 2η αγωνιστική, Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου η 3η αγωνιστική).

Συνοπτικά οι 28 ομάδες που θα μπουν το βράδυ της Δευτέρας στην κληρωτίδα του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης είναι οι εξής: 

Από την Γ’ Εθνική: Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου

Από την Α’ Κατηγορία: Ασπίδα Ξάνθης, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Ηρακλής Ζυγού, Εχίνος Σπορ, ΑΟ Βιστωνίδα, Αστέρας Μαγικού, Άρης Πετεινού, Νέστος Κύρνου, ΑΕ Ξάνθης, Απόλλων Ξάνθης, ΑΟ Κεντητής, Ερμής Μάνδρας, Άτλας Σελίνου, Παύλος Μελάς Κουτσού.

Από την Β’ Κατηγορία: Κεσσάνη Ερασμίου, Ελπίδα Γενησέας, Δόξα Μυρωδάτου, Φίλιππος Δροσερού, Εθνικός Κιμμερίων, ΑΠΟ Ξάνθης, Αετός Τοξοτών, Ατρόμητος Χρύσας, Απόλλων Διομήδειας, Ασπίδα Πηγαδίων, Δόξα Σταυρούπολης, Αετός Γοργόνας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ