Οι «Ασπιδιστές» γιορτάζουν τρία χρόνια λειτουργίας και… παρουσιάζονται στο μπασκετικό κοινό της Θράκης

 

Οι Ασπιδιστές είναι ο μοναδικός σύνδεσμος θρακιώτικης ομάδας μπάσκετ, της Ασπίδας αλλά το πιο ενδιαφέρον  είναι ότι έχουν αν έδρα όχι την Ξάνθη αλλά τη Θεσσαλονίκη.

Η αγάπη τους για το μπάσκετ, αλλά και για τα πρόσωπα που βρίσκονται στην Ασπίδα και την οδηγούν από επιτυχία σε επιτυχία, τους έκανε πριν από ακριβώς τρία χρόνια, στις 17 Αυγούστου 2014 στο να δημιουργήσουν το σύνδεσμο, ο οποίος δίνει το παρών τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας της Ξάνθης.

«Η ιδέα της ίδρυσης του συνδέσμου γεννήθηκε ένα κατασκηνωτικό αυγουστιάτικο βράδυ. Ήμασταν όλη η τρελοπαρέα μαζεμένη και λέμε αφού αγαπάμε το μπάσκετ, αγαπάμε την Ασπίδα και πάνω απ’ ολα αγαπάμε τα πρόσωπα που την οδηγούν γιατί δεν το κάνουμε πιο οργανωμένα; Και έτσι ξεκινήσαμε…», αποκαλύπτει στο ThrakiSportS ο πρόεδρος του συνδέσμου Δημήτρης Μπαρλάκας, ο οποίος εξήγησε όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για το σύνδεσμο και τις παρουσίες των μελών του στα γήπεδα.

Η αλήθεια είναι ότι κοντά στην Ασπίδα έχουν βρεθεί πολλές φορές και οι XanthiFans, ο σύνδεσμος του ΑΟΞ δηλαδή, ωστόσο όπως εξηγεί ο πρόεδρος των Ασπιδιστών, «μέχρι στιγμής είμαστε ο μοναδικός σύνδεσμος αμιγώς της Ασπίδας με έδρα την Θεσσαλονίκη, αλλά υπάρχει στο μυαλό μας η ίδρυση συνδέσμου και στην Ξάνθη, κάτι το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση με τη διοίκηση της Ασπίδας».

Το γεγονός της παρουσίας των Ασπιδιστών στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της Ασπίδας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον γηπεδούχων σωματείων. «Στα γήπεδα της Β’ και Γ’ Εθνικής όπου και να πηγαίνουμε κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Οι περισσότεροι παθαίνουν την πλάκα τους μαζί μας», σχολιάζει ο Δημήτρης Μπαρλάκας και προσθέτει: «Ένα από τα περιστατικά που θυμάμαι είναι πρόπερσι στο Ανατόλια. Στο ημίχρονο του αγώνα κατέβηκε ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας και έπιασε τον προπονητή μας Κώστα Ιωαννίδη, ρωτώντας τον αν όλοι εμείς κάναμε τόσο δρόμο από την Ξάνθη. Ο προπονητής μας απάντησε αρνητικά, λέγοντας του πως είμαστε φίλοι της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος σοκαρίστηκε και μετά από το τέλος του αγώνα μας ευχαρίστησε προσωπικά για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε».

Ποιοι από τα δεκάδες παιχνίδια της Ασπίδας που έχει παρακολουθήσει από κοντά έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στον πρόεδρο των Ασπιδιστών; «Η αλήθεια είναι πως κάθε παιχνίδι το ζούμε έντονα με τον δικό μας μοναδικό τρόπο. Δύο είναι τα παιχνίδια που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας. Το ένα με τον Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σήμανε και την άνοδο στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας μας. Το δεύτερο ήταν τα Χριστούγεννα του 2014 όταν έπειτα από εκπληκτικό εμφάνιση και νίκη μέσα στον Εύοσμο απέναντι στον τοπικό Αίαντα, μπήκαμε όλοι μέσα και χορέψαμε τον χορό του Ησαΐα για τον επερχόμενο γάμο του προπονητή της ομάδας μας, Κώστα Ιωαννίδη και της Ελευθερίας».

Ο σύνδεσμος αυτήν την στιγμή διατηρεί 83 τακτικά μέλη, «από τα οποία τα 15 περίπου δίνουμε το παρών σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια». Όπως εξηγεί ο πρόεδρος, για να γίνει κάποιος μέλος, αρχικά θα πρέπει να αγαπάει την Ασπίδα και έπειτα να επικοινωνήσει με τη σελίδα του συνδέσμου για να δώσει τα στοιχεία του και να κάνει εγγραφή στο www.facebook.com/aspidistes/. Όσο για το motto του συνδέσμου, που αντιπροσωπεύει τα μέλη του και προφανώς απευθύνετε προς τους παίκτες και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας της Ξάνθης; «Ομορφαίνετε τις Κυριακές μας και γι’ αυτό θα είμαστε πάντα δίπλα σας».