ΕΠΣ Θράκης: Εγκαινίασε νέα γραφεία και προχωρά ακάθεκτη παρά της αντιδράσεις στην παρουσίαση της επετειακής φανέλας η ΠΑΕ Ποντίων

 

Η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου εγκαινίασε τα νέα της γραφείο και ετοιμάζει μεγάλη γιορτή την προσεχή Δευτέρα 21 Αυγούστου για να παρουσιάσει στο φίλαθλο κοινό της Ροδόπης και όχι μόνο την επετειακή φανέλα με την οποία θα αγωνιστεί ο σύλλογος στην επιστροφή στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 21.00 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής (Άλσος Περιφέρειας), υπό τον ήχο ποντιακών τραγουδιών και χορευτικών επιδείξεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου να καλεί τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής, και όχι μόνο τους Πόντιους να στηρίξουν με την παρουσία τους την νέα προσπάθεια του συλλόγου. Πρόσκληση έχουν λάβει και ποντιακά σωματεία της Θράκης προκειμένου να παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς και τραγούδια.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονας θα κάνει τον αγιασμό, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Κακουλίδης θα κάνει μια ιστορική αναφορά με επίκεντρο τη νέα εμφάνιση, που ως γνωστόν προκάλεσε αντιδράσεις από τουρκικής πλευράς λόγω της αναφοράς της στην γενοκτονία.

Ο Μιχάλης Κακουλίδης επιμένει ότι η ομάδα μπορεί άνετα να εμφανιστεί στο γήπεδο με τη συγκεκριμένη φανέλα, διότι δεν φέρει πολιτικά και ρατσιστικά μηνύματα και κατά την άποψή του δεν τίθεται κανένα ζήτημα παραβίασης των κανονισμών της FIFA που απαγορεύει την πολιτική, τον ρατσισμό και την πρόκληση της απέναντι πλευράς.

«Η νέα μας φανέλα έχει το χάρτη του Πόντου, την πατρίδα μας δηλαδή, όπως είναι και το όνομά μας», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων, και συνεχίζει:  «Αν προβληματίζει ο χάρτης, πρέπει να προβληματίζει και το όνομά μας. Εμείς έχουμε πάρει άδεια από την ΕΠΟ, από το Πρωτοδικείο, με το όνομα αυτό, ΠΑΕ Ποντίων». Αποκαλύπτει μάλιστα ότι μετά τον ντόρο που έγινε, είναι πολλά τα αιτήματα και οι παραγγελίες της νέας επετειακής εμφάνισης που επισήμως θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.