Δίπλα σε λογότυπο της «ανεξάρτητης Θράκης» το logo του Δήμου Κομοτηνής σε αφίσα αθλητικής διοργάνωσης

 

Και σε μια απλή αθλητική διοργάνωση, όπως το Φεστιβάλ Νεολαίας στον Κάλχα, οικισμό του Δήμου Κομοτηνής που διατηρεί και ποδοσφαιρικό σωματείο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης, η διπλωματία δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο.

Οι νεολαίοι που διοργάνωσαν την εκδήλωση για να ευχαριστήσουν την δημοτική αρχή που πρόσφερε καρέκλες και τραπέζια, αλλά παραχώρησε και το γήπεδο του Κάλχα που είναι δημοτικό, τους έβαλαν ως χορηγούς στη σχετική αφίσα και μάλιστα δίπλα στο σύλλογο «δυτικοθρακιωτων» της Προύσας. Η καταγωγή του πρόεδρου του εν λόγω συλλόγου που έχει ως σημαία την «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» είναι από το χωριό Κάλχας και προφανώς για τον λόφο αυτόν μπήκαν χορηγοί της εν λόγω εκδήλωσης.

Σημειωτέον ότι όπως σχολιάζει η εφημερίδα “Χρόνος”, που έφερε στην επιφάνεια το σχετικό θέμα κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό ατόπημα του Δήμου Κομοτηνής», ο Δήμος δεν ήταν χορηγός της εκδήλωσης και μόλις κυκλοφόρησε η αφίσα και βρέθηκε με το σήμα του δίπλα στους «δυτικοθρακιωτες» της Προύσας, απαίτησε να αφαιρεθεί. Όπως ωστόσο πληροφορήθηκε η εφημερίδα, οι διοργανωτές δεν προλάβαιναν να τυπώσουν νέες αφίσες μια ημέρα πριν και η λύση που προτίμησαν ήταν να μπει ένα αυτοκόλλητο που θα σκεπάσει  το λάθος.

Το πόσο τα κατάφεραν φαίνεται από τις σχετικές φωτογραφίες με το διαφανές αυτοκόλλητο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής στην αφίσα που κυκλοφόρησε μέσα στην πόλη για τις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προ δεκαημέρου περίπου στο Δημοτικό Γήπεδο Κάλχα. Η εφημερίδα σχολιάζει στην κατακλείδα του σχετικού άρθρου για την αφίσα της αθλητικής κατά τα άλλα εκδήλωσης: «Η πονηριά και η διπλωματία σε δήθεν αθώου τύπου γιορτές σε όλο της το μεγαλείο».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»