ΕΠΣ Έβρου: Ενδεχόμενο να ξεκινήσει η σεζόν με… μπαράζ για τις κενές θέσεις στην Α’ Κατηγορία

 

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο η νέα σεζόν στην ΕΠΣ Έβρου να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτέμβρη με αγώνες μπαράζ για την κάλυψη των κενών θέσεων στην Α’ Κατηγορία, που με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα έχει μείνει με δέκα ομάδες έπειτα από την αναστολή λειτουργίας του Άλεξ αλλά και την απόφαση της ΠΑΕ Ριζίων να μην αποδεχθεί την άνοδο από τον Βόρειο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας.

Σε πρώτη φάση υπάρχει ένα κενό στην προκήρυξη, αφού δεν είναι ξεκάθαρο με ποιον τρόπο μπορεί να καλυφθεί η θέση του Άλεξ που αποχώρησε. Σε δεύτερη φάση, υπάρχει ένα ζήτημα και με τον Βόρειο Όμιλο της Β’ ΕΠΣ Θράκης, αφού μετά τους πρωταθλητές Ρίζια φαίνεται ότι και το Νεοχώρι που κατέκτησε την δεύτερη θέση στον Βόρειο Όμιλο δεν επιθυμεί την άνοδο.

Στην περίπτωση αυτή και εφόσον υπάρξει άρνηση από τις ομάδες της Βορείου Ομίλου να ανέβουν στην Α’ Κατηγορία, αρμόδια πηγή της ΕΠΣ Έβρου εξήγησε στο ThrakiSportS ότι βάση της προκήρυξης θα πρέπει να διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των δευτεραθλητών του κεντρικού και του νότιου ομίλου της Β’ ΕΠΣ Έβρου, ώστε να αναδειχθεί η τρίτη ομάδα που θα ανέλθει.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να υπάρξουν αρνήσεις και από εκεί και να μην χρειαστεί μπαράζ, εφόσον υπάρχει μόνο ένας ενδιαφερόμενος, ενώ πάντα το νομικό τμήμα της ΕΠΣ Έβρου αναζητά τρόπο να ξεπεραστεί ο σκόπελος της αποχώρησης του Άλεξ και να υπάρξει και 12η ομάδα στην Α’ Κατηγορία, όπως προβλέπει η αρχική προκήρυξη.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν ως τα τέλη Αυγούστου, οπότε θα λήξει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής από τις ομάδες, με την διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου να προγραμματίζει αμέσως μετά συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ώστε να ληφθεί η απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τον καταρτισμό των ομίλων της Β’ Κατηγορίας και τον καθορισμό της ημερομηνίας και του τόπου της κλήρωσης.