Πρωταθλήτρια κόσμου στα πέναλτι η Εθνική Νέων με «ήρωα» τον Ζερδεβά που βρέθηκε αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Η Εθνική Ομάδα Πόλο Νέων Ανδρών ολοκλήρωσε την πορεία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου κερδίζοντας την Κροατία στον τελικό της διοργάνωσης του Βελιγραδίου με συνολικό σκορ 12-10 στα πέναλτι (7-7 η κανονική διάρκεια, 5-3 στα πέναλτι).

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 7-7 με την ελληνική ομάδα να κάνει μεγάλη ανατροπή παίρνοντας το προβάδισμα με 7-6 λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη αλλά οι Κροάτες βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν σχεδόν με τη λήξη να κάνουν το 7-7 και να στείλουν το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί οι Έλληνες διεθνείς ήταν πιο ψύχραιμη και με βράχο κάτω από τα δοκάρια τον τερματοφύλακα του ΝΟ Βουλιαγμένης Μανώλη Ζερδεβά, απέναντι στον οποίο είχε βρεθεί στα τέλη Ιουνίου η εφηβική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η Εθνική Ομάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρόστερ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής Νέων ανήκει και ένας ακόμα παίκτης που βρέθηκε απέναντι στον Εθνικό, ο Νίκος Δελαγραμμάτικας. Σε εκείνο το παιχνίδι της ομάδας της Αλεξανδρούπολης με την Βουλιαγμένη ο Εθνικός είχε ηττηθεί με 17-4 αλλά το σημαντικό ήταν ότι οι Εβρίτες είχαν καταφέρει να προκριθούν στην β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και να τεθούν αντιμέτωποι ομάδων όπως η μεγάλη Βουλιαγμένη.

Αναλυτικά το ρόστερ της πρωταθλήτριας κόσμου Εθνικής Νέων Ανδρών: 1. Μανώλης Ζερδεβάς (ΝΟ Βουλιαγμένης), 2. Δημήτρης Σκουμπάκης (ΑΝΟ Γλυφάδας), 3. Νίκος Γαρδίκας (Παλαιό Φάληρο), 4. Κώστας Γκιουβέτσης (ΝΟ Χίου), 5. Δημήτρης Νικολαϊδης (ΠΑΟΚ), 6. Αλέξανδρος Παπαναστασίου (ΑΝΟ Γλυφάδας), 7. Γρηγόρης Γιαννόπουλος (ΑΝΟ Γλυφάδας), 8. Παύλος Μουρατίδης (ΠΑΟΚ), 9. Νίκος Δελαγραμμάτικας (ΝΟ Βουλιαγμένης), 10. Χαράλαμπος Τρούλος (Παλαιό Φάληρο), 11. Ιορδάνης Μασμανίδης (Παν. Μπέρκλεϊ), 12. Γρηγόρης Καπετανάκης (Παναθηναϊκός), 13. Φώντας Σιορδίλης (ΠΑΟΚ).

Ομοσπονδιακός τεχνικός και αρχιτέκτονας της επιτυχίας είναι ο Τεό Λοράντος, συνεργάτης του ο Νίκος Καραμάνης, φυσικοθεραπευτής ο Κώστας Αποστολόπουλος και μαζί τους βρέθηκε στο Βελιγράδι ο ο έφορος Δημήτρης Γρυπάρης, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ  και αρχηγός της ελληνικής αποστολής. Μαζί με την ελληνική αποστολή ήταν και ο διεθνής διαιτητής Κώστας Κυράνης.