Χωρίς ούτε τα χρέη αλλά ούτε και την τιμωρία των -6 βαθμών ο Πανθρακικός αν δηλωνόταν Γ’ Εθνική ή έστω Α’ ΕΠΣ Θράκης (;!)

 

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να κατεβάσει την ομάδα ούτε στη Γ’ Εθνική ούτε στην Α’ Ερασιτεχνική, αλλά δηλώνει ότι θέλει να κάνει το νέο της ξεκίνημα αμόλυντη από την Β’ ΕΠΣ Θράκης, όπου μετείχε και την περσινή σεζόν.

Ωστόσο το επιχείρημα ότι θέλει ο ΑΠΣ Πανθρακικός να διατηρήσει την καθαρότητά του και για αυτό δεν δηλώνεται σε ανώτερη κατηγορία δείχνει να εκλείπει με τον νέο Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Καταρχήν, σε σχέση με τα χρέη, είναι γνωστό στη διοίκηση του Ερασιτέχνη και τονίστηκε και στην σχετική συνέντευξη τύπου ότι δεν κληρονομούνται τα χρέη της ΠΑΕ προς τρίτους (παίκτες, προπονητές, άλλες ομάδες κλπ) αλλά θα αναβιώσουν κατά το ήμισι όταν έρθει η ώρα να συσταθεί και πάλι ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία – αν δηλαδή καταφέρει ποτέ ο Πανθρακικός να ξανανέβει στην Football League. Μέχρι τότε, τα χρέη αυτά δεν υπάρχουν. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν τα λειτουργικά έξοδα του προπονητικού κέντρου (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ κλπ) και της έδρας του ΔΑΚ Κομοτηνής, κάτι που όμως ισχύει και στην παρούσα κατάσταση της Β’ Ερασιτεχνικής.

Από εκεί και πέρα, το πιο κρίσιμο επιχείρημα που προβλήθηκε για την μη αξιοποίηση της δυνατότητας ανόδου σε πιο πάνω κατηγορίες ήταν η αφαίρεση έξι βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, όπως όλοι γνωρίζαμε. Ως προς αυτό το κομμάτι ωστόσο, έρχεται ο νέος ΚΑΠ να ανατρέψει τα δεδομένα που γνωρίζαμε γιατί ορίζει ότι αυτή η αφαίρεση έξι βαθμών αφορά υποβιβασμό από επαγγελματική σε επαγγελματική κατηγορία ή υποβιβασμό από ερασιτεχνική σε ερασιτεχνική. Δεν αφορά ωστόσο υποβιβασμό από επαγγελματική κατηγορία όπως θεωρείται η Football League σε ερασιτεχνική κατηγορία όπως θεωρείται η Γ’ Εθνική ή έστω η Α’ Ερασιτεχνική.

Τα φαινόμενα δείχνουν ότι ο Πανθρακικός χάνει μια χρυσή ευκαιρία να διατηρήσει ζωντανό το όνομά του, συμμετέχοντας στα εθνικά πρωταθλήματα ή στην χειρότερη περίπτωση στην ανώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, χωρίς να έχει τελικά το παραμικρό παραπάνω κόστος σε σχέση με την επιλογή να παίξει στη Β’ Ερασιτεχνική, καθώς ο υποβιβασμό του Πανθρακικού επισήμως, βάσει της ιστοσελίδας της Football league, επήλθε λόγω της μη καθόδου σε τρία παιχνίδια και της αφαίρεσης συνολικά 18 βαθμών από αυτά εξαιτίας χρεών (έξι σε κάθε αγώνα για χρέη σε δύο ποδοσφαιριστές).

Το ThrakiSportS παρουσιάζει τα δύο άρθρα του νέου ΚΑΠ πάνω στα οποία θα μπορούσε να στηριχθεί η νέα προσπάθεια του Πανθρακικού, στα οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι η τιμωρία των -6 βαθμών δεν μεταφέρεται από επαγγελματική σε ερασιτεχνική κατηγορία (ενώ ασάφεια δημιουργείται αν διατηρείται η ποινή και ενδεχομένως θα την βρει μπροστά της στο μέλλον ο Πανθρακικός, όπως θα συμβεί με τα μισά χρέη της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ).