Πένθος στην Ξάνθη – Έφυγε από την ζωή αθόρυβα, μόνος και ξεχασμένος ο ιδρυτικός πρόεδρος του Ερμογένη

 

Σε ηλικία 83 χρονών, πέθανε στο Γηροκομείο Ξάνθης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, ο ιδρυτικός και ιστορικός Πρόεδρος του Ερμογένη Ξάνθης Ιωάννης Ντόσης.

Η κηδεία του έγινε στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης.

Ο Ιωάννης Ντόσης συνέδεσε για πολλά χρόνια τη ζωή του με το μπάσκετ στη Ξάνθη και την ιστορική ομάδα του τότε Ερμογένη, που πρωταγωνιστούσε τη δεκαετία του ’80.

«Μπορεί να παρεξηγήθηκε πολύ, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του στο Ξανθιώτικο μπάσκετ», σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση ο “Μαχητής”, από τον οποίο έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ο οποίος προσθέτει: «Πρόσφερε επίσης πολλά και συνείσφερε οικονομικά στο Γηροκομείο Ξάνθης».

Η εφημερίδα σχολιάζει: «Στο τελευταίο μοναχικό του αντίο, απουσίαζαν στο σύνολο οι μπασκετικοί της Ξάνθης… Ακόμη κι αυτοί που επί παντοδυναμίας του στον Ερμογένη, έτρεχαν από πίσω του…γονείς και παίχτες.  Τον αποχαιρέτισαν λίγοι συγγενείς (τα ανήψια του) και τρόφιμοι του Γηροκομείου Ξάνθης.  Μαζί του έφυγε και ένα μεγάλο και ιστορικό κομμάτι του Ξανθιώτικου μπάσκετ…».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ερμογένης τα τελευταία χρόνια είναι περισσότερο γνωστός για το τμήμα βόλεϊ που διαθέτει παρά για την ομάδα μπάσκετ που κάποτε διέθετε και πρωταγωνιστούσε αλλά πλέον έχει εκλείψει.

«Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζει τη θλίψη του και αποτίει τον ύστατο φόρο τιμής στον Ιωάννη Ντόση, έναν άνθρωπο που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την ιστορία του ξανθιώτικου αθλητισμού έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της ιστορικής ομάδας του Ερμογένη», ανέφερε νυχτερινή συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ασπίδας.