Στα μέτρα του Μπανιώτη η πρόκριση αν ο τραυματισμός δεν του είχε στερήσει τη συμμετοχή στο Λονδίνο – Εκτός τελικού (και) ο Ταμπέρι!

 

Χωρίς τον Τζιανμάρκο Ταμπέρι θα διεξαχθεί ο τελικός του ύψους των ανδρών, καθώς ο Ιταλός που θεωρείται μακράν ο κορυφαίος υψίστας της τελευταίας πενταετίας δεν κατάφερε να περάσει το 2.31μ. που ήταν το όριο πρόκρισης στον τελικό.

Έχοντας επιστρέψει μετά από δύο επεμβάσεις στο πόδι, ο Ταμπέρι ήθελε πολύ να περάσει στον τελικό του ύψους για να αναπληρώσει, όσο γινοταν το κενό των Ολυμπιακών Αγώνων που έχασε πέρσι στο Ρίο. Δυστυχώς για τον ίδιο ωστόσο, το 2.31μ. δεν ήταν ακόμα έτοιμος να το περάσει και έμεινε στο 2.29μ. που τον κατέταξε 14ο και εκτός τελικού λόγω χειρότερων προσπαθειών από τους υπόλοιπους.

Με όριο στον τελικό πέρασαν οι έξι από τους  12 με τον Βούλγαρος Τίχομιρ Ιβάνοφ να κάνει και ατομικό ρεκόρ. Οπως σημειώνει το Sportsfeed, ο Μπαρσίμ ήταν ο μοναδικός χωρίς αποτυχημένο άλμα μέχρι και το 2.31μ. Όσο για τον Κομοτηναίο Κώστα Μπανιώτη; Είναι γνωστό ότι δεν ταξίδεψε στο Λονδίνο και απουσίασε από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2009.

Είναι φανερό ότι ο καλός Μπανιώτης θα έδινε το παρών στον τελικό, καθώς την προηγούμενη διετία είχε ως… ψωμοτύρι τα 2.30μ αλλά ο τραυματισμός του και η επέμβασή του τον έφερε πίσω. Από την στιγμή που κοτζάμ Ταμπέρι έμεινε εκτός, αντιλαμβάνεστε ότι ο Κομοτηναίος άλτης κάθε άλλο παρά κάτω πρέπει να το βάλει, αφού έχει περιθώρια για πολλές ακόμα διακρίσεις – αρχής γενομένης από τον κλειστό και το Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ τον Μάρτιο.