Ο Ξανθιώτης που βρισκόταν πιο κοντά στην Στεφανίδη από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα την ώρα του αγώνα της

 

Το βράδυ της Κυριακής όλη η Ελλάδα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη. Ωστόσο υπήρξε ένας Έλληνας που βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την ίδια. Πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα, ακόμα και από τον σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ.

Ο λόγος για τον Κώστα Αμοιρίδη, τον γνωστό ξανθιώτη στην καταγωγή φωτογράφο (υπάρχει συγγενική σχέση και με τον αείμνηστο δήμαρχο), ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο ως απεσταλμένος του Sportsfeed και ήταν ο μόνος Έλληνας φωτογράφος που βρέθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου (infield, όπως το λένε οι Εγγλέζοι) και κατέγραψε καρέ – καρέ τις προσπάθειές της για το χρυσό μετάλλιο.

Ο φακός του Κώστα Αμοιρίδη, τον οποίο βλέπετε στην φωτογραφία να ετοιμάζεται με τον φακό του να «στοχεύσει» την Κατερίνα Στεφανίδη,  κατέγραψε κάθε στιγμή της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας όλων των εποχών. Την αναμονή, την προετοιμασία, τα άλματα και το θρίαμβο που εκτόξευσε τον ελληνικό στίβο στα ουράνια.  Δείτε παρακάτω ενδεικτικά κάποιες από τις φωτογραφίες που κατέγραψε και καρέ-  καρέ όλο το υλικό με ένα κλικ ΕΔΩ.