Τα θρακιώτικα κλικ του τεράστιου πανελλήνιου ρεκόρ της πρωταθλήτριας κόσμου Κατερίνας Στεφανίδη!!!

 

Δεν της έφτανε να πάρει το χρυσό, ήθελε και ένα ρεκόρ. Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου με άλμα στο 4.91μ. που είναι πανελλήνιο ρεκόρ και έγινε και τυπικά η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών, καθώς καμία άλλη δεν είχε ταυτόχρονα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρωτιά σε Diamond League (για να μείνουμε μόνο στον ανοιχτό στίβο και να μην επεκταθούμε και στον κλειστό).

Έχοντας κάνει 4.90μ. στον κλειστό και 4.86μ. στον ανοιχτό, η Στεφανίδη σημείωσε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ περνώντας το 4.91μ. και μάλιστα σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος! Όπως σημειώνει ο Θανάσης Νικολάου στο Sportsfeed, με την επίδοση αυτή ανέβηκε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο πίσω από την Ισινμπάεβα που έχει 5.06μ., τη Μόρις με 5.00μ. και την Σουρ που έχει 4.92μ. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον τελικό από τα 4.65μ – κάτι που μόνο η τεράστια Ισινμπάεβα τολμούσε να το κάνει.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον τελικό, όπως τις κατέγραψε για το Sportsfeed ο θρακιώτης στην καταγωγή φωτογράφος Νίκος Ζιαγάκης (με καταγωγή από τον Έβρο, εγγονός του αείμνηστους Γκαϊτατζή του Πυθίου Νικόλα Ζιαγάκη, στον οποίο είχε κάνει παλιότερα αφιέρωμα και το περιοδικό “Βορέας” του Σταύρου Παπαθανάκη). Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Sportsfeed με ένα κλικ ΕΔΩ.