Η άγνωστη συμμετοχή του… Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου

 

Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του μαραθωνίου των γυναικών που διεξάγεται το απόγευμα έχει και ο… Εθνικός Αλεξανδρούπολης – και ας μην τον ξέρει ο ίδιος και οι ιθύνοντές του.

Αυτό τουλάχιστον θα ίσχυε, αν όσα αναγράφει η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ στην κεντρική σελίδα της ήταν αληθινά, καθώς η μια από τις δύο ελληνίδες αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν στο δημοφιλές αγώνισμα φέρεται να ανήκει στον σύλλογο του Έβρου.

Στον μαραθώνιο των γυναικών μετέχουν από ελληνικής πλευράς η Ράνια Ρεμπούλη (παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό) και η πρωτάρα σε τέτοια διοργάνωση Κλόντια Πριβιλέτζιο.

Όποιος ωστόσο δει στην κεντρική σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου την ενότητα που έχει στο κάτω μέρος με τις κορυφαίες επιδόσεις Ελλήνων και Ελληνίδων στη φετινή χρονιά, ανακαλύπτει ότι η Ρεμπούλη που διαθέτει με 16.54.28 την καλύτερη επίδοση φέτος στα 5.000 μέτρα από το Πανελλήνιο της Πάτρας ανήκει στον… Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει κάτι η Ομοσπονδία για τις μελλοντικές κινήσεις της ομάδας του Έβρου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι στον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης δεν είναι η Ρεμπούλη αυτή που ανήκει αλλά η Αναστασία Καρακατσάνη, που επίσης είχε δηλώσεις ότι είχε στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο του Λονδίνου αλλά έμεινε πολύ μακριά από τους χρόνους που θα της επέτρεπαν συμμετοχή.

Η Ρεμπούλη και η Πριβολέτζιο είναι δύο από τους συνολικά έξι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα που αγωνίζονται την Κυριακή.  Την αρχή θα κάνει ο βενιαμίν της ελληνικής ομάδας Εμμανουήλ Καραλής στον προκριματικό του άλματος επικοντώ, με το όριο για πρόκριση στον τελικό να είναι 5,75 μέτρα. (ο Κώστας Φιλιππίδης αποσύρθηκε μετά τον τραυματισμό του).

Στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. μετέχει η Ειρήνη Βασιλείου, έχοντας δίπλα της την κορυφαία αμερικανίδα πρωταθλήτρια Άλισον Φέλιξ. Για πέμπτη φορά μετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως επισήμανε σε σχετικό θέμα το ThrakiSportS και το Σάββατο, μετέχει ο Δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος θα αγωνιστεί στον προκριματικό των 110 μέτρων με εμπόδια.

Ο έμπειρος αθλητής θα τρέξει στην τρίτη σειρά και με 13.42 φετινό ρεκόρ έχει την έκτη επίδοση στην σειρά του , ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δε είναι σε θέση να κυνηγήσει για θέση είτε στις τέσσερις πρώτες της σειράς του είτε στους τέσσερις καλύτερους χρόνους, που θα πέράσουν ακολούθως στον ημιτελικό που είναι ο βασικός του στόχος.

Εννοείται βέβαια πως η μεγάλη στιγμή της ημέρας για τα ελληνικά χρώματα είναι η συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επικοντώ. Ακριβώς 25 χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, η Κατερίνα Στεφανίδη φιλοδοξεί να γίνει στα 27 της χρόνια η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών στην Ελλάδα. Έχει χρυσό σε ολυμπιακούς αγώνες, έχει χρυσό σε πανευρωπαϊκό, έχει μετάλλιο σε παγκόσμιο κλειστού, αν φέρει και στον ανοιχτό ήδη θα έχει γράψει ιστορία – και θα έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (6/8)
12.00 Μήκος 7αθλου
12.05 3.000 μ. στιπλ (Α) πρ.
12.40 Επί κοντώ (Α) πρ. Καραλής
12.55 Μαραθώνιος (Α) Τελικός
13.05 400 μ. εμπ. (Α) πρ.
13.45 Ακοντισμός 7αθλου Α΄γκρουπ
13.55 400 μ. (Γ) πρ. Βασιλείου Ειρ.
15.00 Ακοντισμός 7αθλου Β΄ γκρουπ
15.15 110 μ. εμπ. (Α) πρ. Δουβαλίδης
16.00 Μαραθώνιος (Γ) Τελικός Ρεμπούλη, Πριβιλέτζιο

21.00 Επί κοντώ (Γ) Τελικός, Στεφανίδη
21.05 Ακοντισμός (Γ) πρ. Α΄γκρουπ
21.10 100 μ. (Γ) Ημ.
21.40 400 μ. (Α) Ημ.
22.10 110 μ. εμπ. (Α) Ημ.
22.30 Ακοντισμός (Γ) πρ. Β΄γκρουπ
22.35 Σφαιροβολία (Α) Τελικός
22.40 800 7αθλου
23.15 800 μ. (Α) Ημ.
23.50 100 μ. (Γ) Τελικός