Δουβαλίδης για την απουσία Μπανιώτη από το Παγκόσμιο του Λονδίνου: «Έχασα το ταίρι μου»

 

Ο Κώστας Δουβαλίδης συμμετείχε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2009 στο Βερολίνο. Στην ίδια διοργάνωση είχε λάβει για πρώτη φορά μέρος και ο Κώστας Μπανιώτης. 

Ο Δραμινός εμποδιστής και ο Κομοτηναίος άλτης του ύψους, πέρα από το κοινό όνομα και την κοινή καταγωγή από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, από τότε αποτελούσαν μόνιμο δίδυμο στα δωμάτια της ελληνικής αποστολής.

Μαζί το 2011 στο Ντεγκού της Νότιας Κορέας, μαζί το 2013 στη Μόσχα της Ρωσίας, μαζί το 2015 στο Πεκίνο της Κίνας, Μαζί θα ήταν και στο Λονδίνο, αν ο τραυματισμός του «Μπάνι» δεν τον άφησε πίσω στην προετοιμασία του, με αποτέλεσμα μα μην μπορέσει στους λίγους αγώνες που έδωσε να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

«Έχασα το ταίρι μου», σχολίασε χιουμοριστικά συνομιλώντας με το ThrakiSportS ο Κώστας Δουβαλίδης, που πλέον είναι στο δωμάτιο μαζί με τον Λυκούργο Τσάκωνα. Ο Δραμινός εμποδιστής είχε και αυτός, όπως και ο Μπανιώτης, μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και  επεμβάσεις, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να πετύχει το όριο και να είναι παρών στο Λονδίνο.

Απουσία Μπανιώτη, ο Δουβαλίδης είναι ο πιο μεγάλος και κατά συνέπεια ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Βάζει μάλιστα στόχο να δηλώσει παρών και στο Κατάρ το 2019 και να προσεγγίσει όσο μπορεί το ρεκόρ των οκτώ διοργανώσεων που έχει ο παλαίμαχος πλέον σφυροβόλος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

Ο Δουβαλίδης (φωτογραφία του Νίκου Ζιακκάκη για το Sportsfeed) αγωνίζεται στον προκριματικό των 110 μέτρων με εμπόδια το μεσημέρι της Κυριακής με στόχο την καλύτερη δυνατή επίδοση και ει δυνατόν την πρόκριση στα ημιτελικά, που δεν είχε έρθει σε αυτό το Στάδιο λόγω μιας ατυχίας το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά τα κατάφερε πέρυσι στο Ρίο.