Έκτο χρυσό σε αποθέωση για τον Φάρα! Το respect του Δήμου Μαγγίνα στον μόνιμο πρωταθλητή κόσμου

 

Μέσα σε αποθέωση ο Μο Φάρα κατέκτησε το έκτο του χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επικρατώντας στον μοναδικό τελικό της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης του Λονδίνου.

Ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων, αλλά είχε έναν λόγο παραπάνω, παρακολουθώντας από την τηλεόρασή του την κούρσα, να τον υποστηρίζει.

Αυτός είναι το γεγονός ότι πριν τέσσερα μερικά χρόνια είχε συμμετάσχει στην ίδια κούρσα με τον τεράστιο αυτό αθλητή και μάλιστα επί βρετανικού εδάφους, στο Μπέρμιγχαμ, όταν ο Φάρα εκπροσωπούσε τη Μεγάλη Βρετανία και ο Μαγγίνας την Ελλάδα σε στην Σούπερ Κατηγορία του Μπρούνο Τζάουλι.

«Ό,τι και να πούμε για τον Φάρα είναι λίγο. Μετά τον Μπολτ τον θεωρώ τον καλύτερο αθλητή συνολικά στον στίβο αυτή τη στιγμή και αναμφισβήτητα από τους καλύτερους όλων των εποχών. Πραγματικά ανίκητος. Και πολύ αγαπητός στον κόσμο. Ήταν πολύ .όμορφη η ατμόσφαιρα, όπως φάνηκε από την τηλεόραση και συγκινητική η στιγμή μετά το τέλος του αγώνα να βλέπεις τον Μο Φάρα μαζί με την οικογένειά του, να το διασκεδάζουν και να χαίρονται όλοι μαζί την μεγάλη νίκη του», σχολιάζει ο Μαγγίνας.

Σε σχέση με αυτή καθεαυτή την κούρσα των 10.000 μέτρων, ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής εξηγεί στο ThrakiSportS: «Ήταν πολύ χαλαρός στην αρχή και φάνηκε άνετος στα πρώτα χιλιόμετρα της κούρσας, μένοντας κάμποσα μέτρα πίσω από τους πρώτους και ακολουθώντας τον ρυθμό του. Με εντυπωσιασε που έτρεχε στα πρώτα χιλιόμετρα και παράλληλα έκανε με νόημα τον κόσμο στην κερκίδα να ξεσηκωθεί, σα να ήταν σε ματς ποδοσφαιρικό. Στο τελος βγηκε μπροστά την κατάλληλη στιγμή και επικράτησε με την ψυχή του, παρά την μεγάλη πίεση των Κενυατών! Και μάλιστα σε ηλικία 34 χρονών!!!Δεν νομίζω ότι έχω να πω κάτι άλλο, αυτό τα λέει όλα, απλά respect!!!».