Προτάσεις από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για το νέο κλειστό και έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις στο παλιό

 

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αυγερινός Μεσινέζης και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Πασσιάς, με αφορμή τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης.

Μία εβδομάδα μετά από εκείνην που παραχώρησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, στην οποία είχε παραβρεθεί και ο Μεσινέζης, ο Εθνικός αποφάσισε να προχωρήσει και σε δική του συνέντευξη για να προβάλει τις θέσεις και τις προτάσεις του, κυρίως όμωβς να εκφράσει την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Με προσεκτικά λόγια και μάλλον διπλωματική γλώσσα ως προς την απόδοση ευθυνών, ο πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ζήτησε τη συστράτευση όλων για να βρεθούν τα επιπλέον χρήματα ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τα 3,9 εκατ. που έχουν εξασφαλιστεί, παράλληλα όμως τόνισε πως ο σύλλογος έχει και συγκεκριμένες προτάσεις για να μειωθεί το κόστος κατασκευής του έργου.

«Διαθέτουμε και εξειδικευμένους ανθρώπους για κατασκευές κι αν θέλουν ας μας ακούσουν. Έχουμε πρόταση και για εξοικονόμηση χρημάτων από τα υλικά κατασκευής, αρκεί να θελήσουν να συνεργαστούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αυγερινός Μεσινέζης σύμφωνα με το evros24 (από όπου και η φωτογραφία), προσθέτοντας ότι  η υπόθεση του νέου κλειστού δεν αφορά μόνο τον Εθνικό, αλλά και πολλά άλλα αθλητικά σωματεία της πόλης που θα έπρεπε και αυτά να συμβάλλουν.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός κατέληξε πως ο Εθνικός θα περιμένει δύο με τρεις μήνες που ζήτησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για να γνωστοποιηθεί το ακριβές ποσό που θα απαιτείται για την κατασκευή του έργου βάσει της μελέτης και αν τελικά δεν επαρκούν τα χρήματα, τότε θα αποκαλύψει και τις ολοκληρωμένες προτάσεις του.

Από την πλευρά του αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Πασσιάς σημείωσε πως ακόμα κι αν τελικά υλοποιηθεί η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου, θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών για να ολοκληρωθεί (άρα με απλά λόγια, πάει… περίπατο η δέσμευση μέχρι το τέλος του 2018 και στην χειρότερη περίπτωση μέχρι το καλοκαίρι του 2019, πριν τις δημοτικές εκλογές, όπως είχε πει ο δήμαρχος).

Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Πασσιάς που προέρχεται από το μπάσκετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολγς, πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» χωρίς να χαθεί ούτε ελάχιστος χρόνος, αφού σε αυτό δίνονται όλοι οι επίσημοι αγώνες της ομάδας του Εθνικού αλλά και άλλων σωματείων της πόλης σε όλα τα αθλήματα κλειστού χώρου.