Super League: Η επιστροφή στην βάση και τα τελευταία τέσσερα φιλικά του ΑΟΞ

 

Η ομάδα της Ξάνθης, ολοκλήρωσε το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει της νέας σεζόν και πλέον επέστρεψε από το Πράβετς της Βουλγαρίας στη βάση της, ώστε να μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας και να δώσει τα τελευταία τέσσερα φιλικά παιχνίδια της.

Μετά από δύο εβδομάδες που η Ξάνθη ήταν στο Πράβετς της Βουλγαρίας, πλέον παίκτες και τεχνικό επιτελείο επέστρεψαν στη βάση του, τα Πηγάδια, όπου και θα ολοκληρώσουν τη φετινή τους προετοιμασία και θα μπουν στην τελική ευθεία ενόψει της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος.

Στο Πράβετς η ομάδα έδωσε τέσσερα φιλικά παιχνίδια, με τα τρία εξ’αυτών να είναι με ομάδες επιπέδου Super League. Κατάφερε μάλιστα να φύγει αήττητη, έχοντας παράλληλα και δύο νίκες. Έπαιξε λοιπόν, αρχικά με την Βουλγάρικη Σπάρτακ Πλέβεν, την οποία και κατέβαλλε αρκετά εύκολα νικώντας με 3-0 και δημιουργώντας αρκετές φάσεις.

Έπαιξε όμως και με Απόλλωνα Ξάνθης και Κέρκυρα, δύο αντιπάλους της τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα, με τους οποίους και αναδείχθηκε ισόπαλη, με 1-1 και 0-0 αντίστοιχα, δημιουργώντας βέβαια ευκαιρίες, αλλά χωρίς να βρίσκει το εύκολο γκολ. Έκλεισε τα φιλικά της εκεί με τον Πλατανιά, μια μέρα πρωτού επιστρέψει στην Ξάνθη, και επικράτησε με 1-0. Πολύ καλές οι εντυπώσεις από τον Έρικ Γέντρισεκ που σκόραρε τα 3 εκ των 5 γκολ της ομάδας στα φιλικά, ενώ και αμυντικά η ομάδα έδειξε σταθερότητα.

Πλέον επιστρέφει στην Ξάνθη, και το αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων, όπου και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν και θα πραγματοποιήσει άλλα 4 φιλικά παιχνίδια, τα τρίαεντός έδρας, ώστε να αποκτήσει η ομάδα ρυθμό και να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη γίνεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Λαμία.

Έτσι το ερχόμενο Σάββατο 5 Αυγούστου θα υποδεχθεί στο Ξάνθη FC Arena την Λάρισα, και θα ανταποδώσει το φιλικό με την ομάδα του κάμπου στις 12 Αυγούστου, στο ΑΕΛ FC Arena. Την Κυριακή 6 Αυγούστου θα παίξει με τον Άρη Αβάτου και τέλος την Κυριακή 13 Αυγούστου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και πάλι στο Ξάνθη FC Arena.