Η 25χρονη Θρακιώτισσα που διασκεύασε το Despacito στα ελληνικά φτάνοντας τα 3 εκατ. views (+video)

 

Όλοι μας έχουμε μία ξεχωριστή ιστορία, που αξίζει να ακουστεί. Και μία φωνή που πρέπει να… εικακουστεί, ειδικά εάν έχει και ταλέντο… Η 25χρονη Ειρήνη από την Σαμοθράκη έχει την δική της, που συνδέεται πολύ και με την μουσική και την αγάπη της για το τραγούδι.

Η Ειρήνη με σπουδές στην ψυχολογία από μία… τρέλα της στιγμής και μην βρίσκοντας το Despacito στα ελληνικά αποφάσισε να το διασκευάσει εκείνη με δικούς της στίχους και… απογειώθηκε, με αποτέλεσμα να γίνει εδώ και τρεις μέρες κεντρικό θέμα μέχρι και στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.

Έφτασε στο σημείο τα βίντεό της στα social media να έχουν φτάσει στα 3 εκατ. views με… κλικ από όλον τον κόσμο και εξαιρετικά σχόλια. Το G-Weekend βρήκε την Ειρήνη Καραγιάννη Λαζανδρέα, που μας μίλησε με ευχαρίστηση για αυτό το νέο της εγχείρημα και την μεγάλη αγάπη της για το τραγούδι και την μουσική.

«Ήταν να σας πω την αλήθεια κάτι εντελώς αυθόρμητο. Δεν το είχα σκεφτεί και ούτε το είχα σχεδιάσει. Πίνοντας λοιπόν καφέ με τις φίλες μου το προηγούμενο βράδυ είδα πως το Despacito ήταν σχεδόν σε όλες τις γλώσσες εκτός από τα ελληνικά. Εκείνες λοιπόν με ‘έσπρωξαν’ προς αυτήν την ιδέα.

Με το μυαλό μου είχα ήδη κουμπώσει κάποιους στίχους αλλά δεν ήμουν σίγουρη γι’ αυτό. Οι φίλες μου με άκουσαν και με συμβούλευσαν σχετικά. Την ίδια κιόλας μέρας έκανα την προσπάθεια και το ηχογράφησα με την εφαρμογή Smule. Αυτό που ακολούθησε ειλικρινά δεν το φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Από την μία μέρα στην άλλη… Την 3η ημέρα είχε φτάσει τις 500.000 προβολές.

Η εφαρμογή αυτή είναι για ερασιτέχνες τραγουδιστές και όχι μόνο. Γίνεσαι φίλος όπως στο Facebook και διαλέγεις τραγούδια και μπορείς να καλέσεις έτσι τους φίλους σου να τραγουδήσετε μαζί. Τον τελευταίο χρόνο μπαίνουν και διάσημοι καλλιτέχνες, που ηχογραφούν ένα δικό τους κομμάτι και μετά δίνουν την δυνατότητα σε θαυμαστή ή θαυμαστές να τραγουδήσει μαζί τους. Εκείνος μπαίνει στο πρόγραμμα, το ηχογραφεί, γίνεται δημόσιο και αφού ψάξεις το κομμάτι στο βγάζει. Εφόσον βέβαια το έχει πει ο αυθεντικός τραγουδιστής. Είναι πάντα εκεί το βίντεο βιντεοσκοπημένο και εσύ τραγουδάς ‘πανω’ στον τραγουδιστή», επισήμανε αρχικά στον Δημήτρη Τομαρά του Gazzetta.

Καλά όλα αυτά, όμως ο τραγουδιστής έχει την δυνατότητα να ακούσει την διασκευή αυτή; «Χμμμμ… Έχει την δυνατότητα ο καλλιτέχνης διότι βγαίνει στο προφίλ του η εφαρμογή. Του έρχονται σχετικές ειδοποιήσεις. Όμως μαζί με εμένα στην εφαρμογή αυτοί έχουν τραγουδήσει και τουλάχιστον 2 εκατ. άλλοι ή άλλες, οπότε δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό στα σίγουρα. Εάν σε έχει ακούσει ή όχι», εξηγεί η Ειρήνη.

Όσο για τους αριθμούς των views της αυτοί προκαλούν… σοκ ακόμα και στην ίδια: «Στο δικό μου προφίλ έχει 1.5 εκατομμύριο, ωστόσο αυτές τις μέρες ανέβασαν το κομμάτι και το Greek Reporter και το Greek Gateway και πήγε ακόμα 1 εκατ. πάνω!

Έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις χώρες όπου υπάρχουν Έλληνες. Ακόμα και σε ΗΠΑ, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Εκουαδόρ. Στο Youtube επίσης στο δικό μου κανάλι και σε ένα ακόμα έχει πιάσει 450.000 views. Είναι μεγάλο το σοκ για μένα. Ευχάριστο σοκ. Έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση. Προσωπικά είμαι πολύ ευγνώμων διότι το τραγούδι και η μουσική με γεμίζουν. Είμαι ευγνώμων ακόμα και εάν αυτό το… ταξίδι τελειώσει γρήγορα».

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΚΑΙ… ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Πίσω από ένα τέτοιο μουσικό background κρύβεται και ένα ιδιαίτερο story με Σαμοθράκη, Γερμανία και ψυχολογία! Η Ειρήνη μας εξιστορεί πως «γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας αλλά έχω καταγωγή από την πανέμορφη Σαμοθράκη. Ήμουν 6 χρόνια στην Ελλάδα και έχω σπουδάσει ψυχολογία. Πριν από 8 μήνες γύρισα στην Γερμανία για δουλειά. Εργάζομαι πάνω στο αντικείμενό μου, όμως η μουσική με συνοδεύει από τα 9 μου χρόνια και το τραγούδι ήρθε στα 14. Δεν μπορώ να σας πω ότι ήταν όνειρό μου να γίνω τραγουδίστρια. Ήταν όμως πάντα χόμπι και αγάπη. Δεν έχω κάνει ποτέ συνεργασίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Μόνο Youtube και social media με φίλους μου που είναι μουσικοί. Είχα γράψει και ένα τραγούδι πιο μικρή αλλά γενικά δεν γράφω. Μου αρέσει να διασκευάζω γενικά κομμάτια. Στο συγκεκριμένο κομμάτι οι στίχοι πάντως ήταν δικοί μου με την συμβουλή βέβαια δύο φίλων».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο της Ειρήνης αλλά και το αυθεντικό Despacito!