Δηλώθηκε στην Α2 Ανδρών αλλά μάταια περίμενε το θετικό σινιάλο από την ΕΟΠΕ ο Έβρος Σουφλίου

 

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στην Α2 Ανδρών έληξε μεσοβδόμαδα και επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που ήθελε να αποχωρούν ομάδες. Για τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας ήταν γνωστό, ωστόσο αποχώρησε και η προερχόμενη από τη Volley League Κύζικος Νέας Περάμου.

Θεωρητικά και βάσει προκήρυξης, όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, τα κενά που δημιουργούνται μπορούν να καλυφθούν από τις επιλαχούσες ομάδες και στην Α2 Ανδρών μπορεί να υπάρχουν τέσσερις ουσιαστικά όμιλοι, ωστόσο οι επιλαχούσες ομάδες αφορούν το σύνολο της κατηγορίας και όχι συγκεκριμένους ομίλους.

Πρώτη επιλαχούσα, όπως είναι φυσιολογικό, είναι ο πρωταθλητής της ΕΣΠΕΘΡ Έβρος Σουφλίου και σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS έγιναν κινήσεις και εκφράστηκε με επίσημο αλλά διακριτικό τρόπο προς την ΕΟΠΕ η πρόθεση του Έβρου Σουφλίου να καλύψει το ένα από τα κενά που δημιουργούνται, με την ομάδα να δηλώνει συμμετοχή στην Α2 Κατηγορία παρά το γεγονός ότι το όνομά της δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά που αναφέρονται ρητά στην προκήρυξη ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Στον Έβρο Σουφλίου μάταια όμως περίμεναν να δουν αν θα γίνει δεκτό το αίτημά τους και κυρίως, εφόσον αυτό συμβεί, αν θα ενεργοποιηθεί και η σχετική διάταξη που δίνει στην διοίκηση της ΕΟΠΕ την δυνατότητα αναπροσαρμογής των ήδη διαμορφωθέντων ομίλων σε περίπτωση τέτοιων ανακατατάξεων. Είναι αυτονόητο ότι ο Έβρος Σουφλίου θα κατέβαινε στην Α2 Ανδρών αν είναι στον ίδιο όμιλο με ΑΟ Ορεστιάδας, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής και Άθλο Ορεστιάδας και όχι αν τοποθετηθεί όπως συνέβη πέρυσι με τον τελευταίο με ομάδες του Νότου.

Σε σχέση με το Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΠΕΘΡ, έτσι και αλλιώς αυτό διεξάγεται μέχρι τις Σέρρες με ισχνή συμμετοχή ομάδων πλέον, οπότε εκτιμήθηκε από τους ιθύνοντες του Έβρου Σουφλίου ότι οικονομικά δεν θα είναι τόσο μεγάλη η επιβάρυνση από την συμμετοχή στον όμιλο της Α2 Ανδρών, που έτσι θα μετατραπεί σε όμιλο Θράκης με ολίγη Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Παράλληλα, τα οφέλη από τις εμπειρίες που θα κέρδιζαν οι παίκτες αγωνιζόμενοι σε περιβάλλον της Α2 Ανδρών είναι πολλαπλά.

Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, μάταια περίμεναν στον Έβρο Σουφλίου περιμένουν το αυτονόητο. Το βράδυ της Παρασκευής δημοσιεύθηκαν οι συμπληρωματικές προκηρύξεις. Και παρόλο που και σε αυτές αναφέρεται ότι η «σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας ή ομάδων από όμιλο ή ομίλους, η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αναδιαμόρφωσης των ομίλων, εφόσον αυτό γίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος», μια ανακοίνωση που συνοδεύει την είδηση περί δημοσιοποίησης των νέων συμπληρωματικών προκηρύξεων βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες των Σουφλιωτών.

«Έπειτα από τη μη δήλωση συμμετοχής του Παναθηναϊκού Α.Ο στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών αλλά και του ΑΠΣ Κυζίκου στον 1ο Υποόμιλο του Α’ Ομίλου της Α2 Ανδρών, το Δ.Σ αποφάσισε τη μη συμπλήρωσή τους στην αντίστοιχη κατηγορία» αναφέρει η ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η Α1 Γυναικών θα γίνει με 11 ομάδες και η Α2 Ανδρών με δύο ομάδες λιγότερες, αφού πέραν της Κυζίκου είχε αποσυρθεί νωρίτερα και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας. Και έτσι αντί να έχουμε στον Βορρά της Α2 δυο ομίλους από 8 ομάδες ο καθένας, θα έχουμε ένα  με οκτώ και έναν με επτά, επειδή το ΔΣ της ΕΟΠΕ ουσιαστικά αρνήθηκε την συμμετοχή στον Έβρο Σουφλίου.

Πάντως θεωρητικά και με βάση τα όσα προβλέπει η προκήρυξη, ακόμα και η συμπληρωματική της συμπληρωματικής, ελπίδες ακόμα υπάρχουν να ανατραπεί με νεώτερη απόφαση ΔΣ η προηγούμενη, αλλά μάλλον αυτές είναι πλέον θεωρητικές, καθώς η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου. Κατά συνέπεια, όλα δείχνουν ότι ο Έβρος Σουφλίου θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής που θα διοργανώσει η ΕΣΠΕΘΡ, καθώς για αυτό ακόμα δεν έχει εκδοθεί ειδική προκήρυξη και δεν τρέχουν ακόμα οι ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής, ενώ στην Α2 Ανδρών ο όμιλος των Θρακιωτών μένει ως έχει.