Super League: Νέα παρέμβαση Πανόπουλου με πρόταση στους «μεγάλους» στο Δ.Σ της Λίγκας!

 

Μετά το νέο Δ.Σ και την εκ νέου αναβολή του για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Αυγούστου, ο Χρήστος Πανόπουλος προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν, αλλά και το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Ο Χρήστος Πανόπουλος, όπως συχνά κάνει, μίλησε στους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών στα γραφεία της Λίγκας, λίγο μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την πρόταση που έκανε ο ίδιος στους 4 μεγάλους όσον αφορά τα τηλεοπτικά έσοδα, αλλά στην ουσία εισήγαγε και επίσημα στο κάδρο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων την ΕΡΤ. Παράλληλα, θεωρεί πως το πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα ξεκινήσει κανονικά, ενώ είπε πως οι «μικροί» είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν με τους «μεγάλους», ώστε να μην υπάρξουν πλέι οφ, αρκεί να μην αναγκαστούν να πληρώσουν τη ρήτρα της Nova.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο και την πρότασή του: Κάναμε ένα ακόμη Διοικητικό Συμβούλιο, δόθηκε άλλη μια παράταση που θα είναι και η τελευταία αφού έπρεπε σήμερα να έχουμε οριστηκοποιήσει το θέμα της προκύρηξης, κάτι που δεν έγινε. Από εκεί και πέρα στο σενάριο να μη βρεθεί μια λύση στα έσοδα του συνεταιρισμού, προκείμενου να γίνει μια διευκόλυνση στα οικονομικά μας έκανα μια πρόταση προς τους μεγάλους. που με δυο λόγια είναι πως οι 4 «μεγάλοι», από τη στιγμή που έως τώρα δεν είχαμε κεντρική χορηγία σαν συνεταιρισμός κεντρική χορηγία, τη στιγμή που έρχεται τώρα ένα πόσο από αυτήν περί τις 600 χιλιάδες ευρώ, να το διανείμουν στους μικρούς μαζί με το 11% που είναι το ποσοστό του ΠΑΟΚ που αποχωρεί, ώστε να κατανεμηθούν τα δύο αυτά επιπλέον έσοδα στους μικρούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Για το αν θα ξεκινήσει και πως θα είναι το πρωτάθλημα: Θα ήταν εγκληματικό λάθος να μην ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα και η λογική μου λέει ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να ξεκινήσει κανονικά. Εδώ που φτάσαμε, το 16 ομάδες είναι αδιαπραγματευτο. Όσον αφορά τώρα τα πλέι οφ, οι μικροί δεν έχουν καμιά αντίρρηση στο να διευκολύνουμε τους «μεγάλους» και να μην γίνουν, άλλα από τη στιγμή που υπάρχει στο συμβόλαιο μία ρήτρα περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ από τη Nova σε περίπτωση που δεν γίνουν θα πρέπει οι «μεγάλοι» να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις και να παρακαμφθεί η ρήτρα της Nova γιατί δεν είμαστε σε θέση να πληρώνουμε κι άλλα χρήματα.