Τέσσερις αλλαγές ανά αγώνα θα επιτρέπονται εφεξής στη Γ’ Εθνική και τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

 

Μια σημαντική αλλαγή που αφορά τις… αλλαγές προβλέπει ο νέος ΚΑΠ για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κύπελλα, κατά συνέπεια και τη Γ’ Εθνική αλλά και αυτά που διοργανώνουν οι ΕΠΣ Ξάνθης, Θράκης και Έβρου.

Συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής σε κάθε αναμέτρηση είτε του πρωταθλήματος είτε του κυπέλλου σε τοπικό επίπεδο ή Γ’ Εθνική θα επιτρέπονται όχι μόνο τρεις αλλά συνολικά τέσσερις αλλαγές. Ο κανόνας των τριών αλλαγών μένει μόνο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και κύπελλα, ήτοι μόνο σε Super League, Football League και Κύπελλο Ελλάδος.

Στην Γ’ Εθνική που θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία καθώς και στα πρωταθλήματα ΕΠΣ Έβρου, ΕΠΣ Θράκης, ΕΠΣ Ξάνθης θα επιτρέπονται από εδώ και στο εξής τέσσερις αλλαγές ανά αγώνα, πάντα βάσει του νέου ΚΑΠ. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για τα γυναικεία πρωταθλήματα.

Αναλυτικά, το άρθρο 16 παρ. 4 εδάφιο α του νέου ΚΑΠ που ήδη έχει εγκριθεί στην προ μηνός Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αναφέρει:

Στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου των δύο επαγγελματικών  κατηγοριών, επιτρέπεται, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση  μέχρι τριών ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή στον  αγώνα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του  αγώνα. Σε όλα τα λοιπά –ερασιτεχνικά- πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι τέσσερεις (4) αλλαγές σε κάθε αγώνα.