Γ’ Εθνική: Κλείνει πριν καν ανοίξει το παράθυρο ανόδου της δευτεραθλήτριας ΕΠΣ Θράκης

 

Σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS ανέφερε τις θεωρητικές τουλάχιστον, από νομικής απόψεως, ελπίδες που είχε η δευτεραθλήτρια ΕΠΣ Θράκης ομάδα του ΠΑΟΚ Κοσμίου να κληθεί να καλύψει το κενό του Πανθρακικού στη νέα Γ’ Εθνική.

Ωστόσο αυτό το παράθυρο που πήγε να δημιουργήσει ο νέος ΚΑΠ το κλείνει ξεκάθαρα η πιο εξειδικευμένη προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκεί, σε αντίθεση με την γενική πρόβλεψη του ΚΑΠ που επιθυμεί αναπλήρωση των ομάδων, προβλέπεται το ακριβώς αντίθετο.

Στο άρθρο 3 μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία Ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, δεν λάβουν μέρος δεν αναπληρώνονται για κανένα λόγο και η Ε.Π.Ο., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων».

Συνεπώς, λήξη συναγερμού, αν και στο σημείο αυτό η προκήρυξη δείχνει να έρχεται σε αντίθεση με τον ΚΑΠ. Η μη δήλωση συμμετοχής του Πανθρακικού στη Γ’ Εθνική θα σημάνει ότι η Ροδόπη θα χάσει μια ομάδα στα εθνικά πρωταθλήματα, αφού δεν τίθεται τελικά βάσει προκήρυξης ζήτημα αναπλήρωσής του από άλλη ομάδα της ίδιας Ένωσης, όπως θα συμβαίνει από τη νέα σεζόν με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ που τυχόν θα αρνούνται την άνοδο στη Γ’ Εθνική.