Γ’ Εθνική: Διπλός ρόλος προπονητή για τον πρώην πορτιέρο της Ξάνθης Νίκο Αναστασόπουλο

 

Σε δυο ομάδες στην Ημαθία θα βρίσκεται φέτος ο παλιός πορτιέρο της Ξάνθης Νίκος Αναστασόπουλος. 

Ο 37χρονος προπονητής όπως μας ενημερώνει το SportsUp θα αναλάβει την εκγύμναση των τερματοφυλάκων στην νεοφώτιστη στην Γ’ Εθνική ΑΕ Αλεξάνδρειας που απορρόφησε τον Διαγόρα Σεβαστής και επιστρέφει μετά από χρόνια στην τρίτη κατηγορία, αλλά θα βρίσκεται και στον Ολυμπιακό Λουτρό στην Α2 ΕΠΣ Ημαθίας με τον οποίο ξεκίνησε προετοιμασία μέσα στην εβδομάδα και πέρυσι  στα πρώτα του βήματα ως προπονητής, με την ομάδα του Ολυμπιακού Λουτρού, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο Αναστασόπουλος, ήταν γνωστός σε όλους τους φιλάθλους στην Ξάνθη (33 παιχνίδια), από την διπλή του θητεία στην ομάδα της Θράκης (2001-06, 2014-16), αφού ουσιαστικά σε αυτήν έκανε τα πρώτα του βήματα και τις πρώτες του συμμετοχές ως βασικός στην Α’ Εθνική, αλλά σε αυτήν έκλεισε και την καριέρα του πριν δυο χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση : «Η διοίκηση της ΑΕ Αλεξάνδρειας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Νίκου Αναστασόπουλου στο πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, με την αξιόλογη επαγγελματική καριέρα στο παρελθόν και τη προπονητική καριέρα που ξεκίνησε πρόσφατα στον γειτονικό Ολυμπιακό Λουτρού, συμφώνησε με τη διοίκηση της ομάδας και θα προσδώσει σημαντικό κύρος αλλά και εμπειρία στο εν λόγω πόστο.

Ο Νίκος Αναστασόπουλος είναι 37 ετών (05/08/1979) και κατάγεται από τον Λουτρό Ημαθίας.

Ξεκίνησε την πολύχρονη επαγγελματική του καριέρα από τον ΦΑΣ Νάουσα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1997. Δύο χρόνια αργότερα, ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ, στον οποίο παρέμεινε επί μία διετία, χωρίς όμως να καταφέρει να καταγράψει συμμετοχή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το 2001, λόγω και των πολλών οικονομικών προβλημάτων στον «δικέφαλο», εντάχθηκε στη SKODA Ξάνθη, όπου θήτευσε για 5.5 χρόνια, με συνολικά 32 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2007 εντάχθηκε στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας, όπου σε ένα χρόνο είχε 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Μεγαλονήσου πριν επιστρέψει και πάλι στην Α Εθνική και συγκεκριμένα την Κέρκυρα.

Στους Φαίακες παρέμεινε για δύο χρόνια, έχοντας συνολικά 31 συμμετοχές για να έρθει το καλοκαίρι του 2013 η πρόταση της ΠΑΕ Βέροια, στην οποία αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια στη Super League.

Το 2014 επέστρεψε και πάλι στη Ξάνθη, όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του, στην οποία προστίθενται και οι 10 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων από το 1998 έως το 2002.

Η διοίκηση της ΑΕ Αλεξάνδρειας καλωσορίζει τον Νίκο Αναστασόπουλο και του εύχεται καλή, δημιουργική και εποικοδομητική παρουσία στην ομάδα!»