Volley League: Πρωτοφανή γκάφα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με Κοντοστάθη αποκάλυψε το… Γραφείο Τύπου της ομάδας

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έλαβε αδειοδότηση προχωρώντας μάλιστα σε εξόφληση και όχι απλό διακανονισμό του Γρηγόρη Κοντοστάθη, όπως διαρρέεται από τον σύλλογο, ωστόσο έχασε εξαιτίας πρωτοφανούς γκάφας τα δικαιώματα του παίκτη, ο οποίος πλέον είναι ελεύθερος να αναζητήσει όπου θέλει την τύχη του.

Ο Κοντοστάθης πριν δύο χρόνια είχε ανανεώσει για άλλα τρία χρόνια το συμβόλαιό του με τον Εθνικό, είχε βγει την απαραίτητη φωτογραφία με τον τότε πρόεδρο του ΤΑΑ Γιώργο Γεωργιάδη και είχε ανακοινωθεί πομπωδώς αυτή η συμφωνία στον Τύπο με σχετική ανακοίνωση που εξακολουθεί να είναι αναρτημένη ακόμα και στην επίσημη σελίδα του ΜΓΣ Εθνικός. Σε αυτήν αναφερόταν ότι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στον Εθνικό ο Κοντοστάθης, πριν δοθεί δανεικός στον Ηρακλή Χαλκίδας.

Με αυτό το δεδομένο, το συμβόλαιο του Κοντοστάθη με τον Εθνικό έληγε σε ένα χρόνο, το 2018. Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, κάποιος ξέχασε να δηλώσει αυτήν την επέκταση του συμβολαίου που τότε είχε ανακοινωθεί στον Τύπο αλλά προφανώς περιορίστηκε μόνον εκεί και όχι στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει το παλιό συμβόλαιο και από την στιγμή που δεν ανανεώθηκε πριν την εκπνοή του, να λήξει και είναι πλέον ελεύθερος ο παίκτης από τον Εθνικό για να διαπραγματευθεί το μέλλον του (πιθανότατα σε άλλη ομάδα μακριά από την Αλεξανδρούπολη).

Την αποκάλυψη αυτή σε ανυπόγραφο άρθρο κάνει η ιστοσελίδα sportsaddict, που είναι γνωστό ότι διαθέτει inside ενημέρωση από το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης καθώς με αυτό το μέσο συνεργάζεται αυτήν την περίοδο ο Γιώργος Πανταζίδης, εκ των ιδρυτικών στελεχών του ThrakiSportS, ο οποίος τυγχάνει να ασκεί και χρέη Γραφείου Τύπου την τελευταία τριετία στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αποκαλύπτεται λοιπόν στο μέσο με το οποίο συνεργάζεται το Γραφείο Τύπου του Εθνικού: «Ο Εθνικός τακτοποίησε τις οφειλές προς Κασαμπαλή, Ίλιτς, Δημητριάδη, Κοντοστάθη, ωστόσο ο τελευταίος έμεινε ελεύθερος. Αυτό συνέβη διότι οι Θρακιώτες δεν είχαν κάνει επέκταση του συμβολαίου του τη χρονιά που τον είχαν δώσει δανεικό στον Ηρακλή Χαλκίδας και το πενταετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει στα 18 του έληξε φέτος το καλοκαίρι».

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για πρωτοφανή γκάφα του ΤΑΑ Εθνικός, απλά είναι προφανές ότι οι γνωστές εξαρτήσεις δεν επιτρέπουν στην ιστοσελίδα που είχε την πληροφορία να την αναδείξει ως θα όφειλε και περιορίζεται στην αρκετά στρογγυλεμένη είδηση ότι «Πήρε άδεια ο Εθνικός – Έμεινε ελεύθερος ο Κοντοστάθης». Ωστόσο η ουσία είναι πλέον ότι έμεινε ελεύθερος ένας παίκτης που είχε άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Εθνικό, αλλά δεν έγινε η επέκτασή του εκεί που έπρεπε και όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα να χαθεί μέσα από τα χέρια της ομάδας.

Πλέον ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης στην προσπάθεια που κάνει να χτίσει νέο ρόστερ οφείλει να αναζητά και λίμπερο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάνει, όπως δείχνουν τα πράγματα, έναν ακόμα πρωτοκλασάτο Εβρίτη παίκτη με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αποξένωση της ομάδας από το ντόπιο στοιχείο, που ήταν το μυστικό της επιτυχίας της τα προηγούμενα χρόνια…