Volley League: Ανακοίνωσε Ρίστιτς και Βελίτσκοβιτς ως δίδυμο ακραίων ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Το όνομα του Λιούμπισα Ρίστιτς στους νεότερους δεν λέει και πολλά. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Σέρβος (γεννημένος στο Σεράγεβο) ακραίος είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη είχαν δημιουργήσει ένα από τα κορυφαία δίδυμα υποδοχέων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο «Ρίλε» ολοκλήρωσε την ελληνική του καριέρα στον Κτησιφώντα Παιανίας (τον οποίο οδήγησε στην Ευρώπη) για να έρθει λίγα χρόνια αργότερα στον ΠΑΟΚ ο αδερφός του Ντράγκαν (1998).

Αυτήν την αναδρομή κάνει ο Δημήτρης Τυχάλας στο SportsFeed, για να σχολιάσει ότι «μετά από δύο δεκαετίες το όνομα Ρίστιτς επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης».

Οι Θρακιώτες συμφώνησαν με τον 19χρονο Αντρέι Ρίστιτς, γιο του Λιούμπισα, ο οποίος βαζίδει στα χνάρια του. Ο Αντρέι είναι μικρός το δέμας, καθώς έχει ύψος 1.88, αλλά διακρίνεται για το φοβερό του άλμα κι όπως κι ο πατέρας του θεωρείται πολύ καλός υποδοχέας.

Μάλιστα την σεζόν που έληξε, η Παρτίζαν Βελιγραδίου του εμπιστεύθηκε θέση βασικού κι ο Ρίστιτς τζούνιορ τα πήγε περίφημα καθώς ο ίδιος βρέθηκε στην 5η θέση όσον αφορά την κατάταξη των ακραίων στο σερβικό πρωτάθλημα.

Ο γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου 1998 Ρίστιτς είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας, αλλά είναι πολύ πιθανό να αλλάξει υπηκοότητα και να γίνει Κροάτης (αποκτώντας έτσι και κοινοτικό διαβατήριο, κάτι που μπορεί να έχει και το ενδιαφέρον του για το αν θα πιάσει θέση ξένου ή κοινοτικού στον Εθνικό).

Ο Ρίστιτς δεν είναι όμως ο μόνος που ανακοινώθηκε από το ΤΑΑ Εθνικός, αφού στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται και το όνομα του προερχόμενου από την Παρτιζάν Βελιγραδίου Λούκα Βελίτσκοβιτς, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του ThrakiSportS που εδώ και μέρες έγραφε για υπάρχουσα συμφωνία με σέρβικο δίδυμο ακραίων στον Εθνικό.

«Η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τους Σέρβους Andrej Ristic και Luka Veličković. Μετά από ενδελεχή αναζήτηση και βολιδοσκόπηση διαφόρων στόχων, ο προπονητής της ομάδας μας Θανάσης Μουστακίδης κατέληξε στους δύο ακραίους οι οποίοι αγωνίζονταν την περασμένη σεζόν στην Παρτιζάν Βελιγραδίου και διακρίθηκαν με τη φανέλα τους.

Ο Ρίστιτς 18,5 ετών ήταν από τις αποκαλύψεις του Σέρβικου πρωταθλήματος, έχει συμφωνήσει για δύο χρόνια στην ομάδα μας , ενώ ο 22χρονος Βελίτσκοβιτς αγωνίστηκε στις ομάδες νέων της Εθνικής Σερβίας και θα έχει ετήσιο συμβόλαιο», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τους δύο αθλητές και είμαστε σίγουροι ότι με το ταλέντο και τις ικανότητές τους θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.  Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις αθλητών που θα ενισχύσουν την ομάδας μας την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν».