Θρακιώτικη ομάδα της Γ’ Εθνικής ανακοίνωσε παίκτη και εκείνος την… διέψευσε μέσω Facebook

 

Ένα μάλλον ευτράπελο περιστατικό είχαμε πριν από λίγες ημέρες, όταν ομάδα που θα εκπροσωπήσει το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ανακοίνωσε την παραμονή παίκτη, που την περσινή σεζόν ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας.

Στην λογική που κάνει μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου της περιοχής να ανεβάζει τις σχετικές «ειδήσεις» στο facebook κάνοντας αδιάκριτα κοινοποίηση της σχετικής ανάρτησης στους πρωταγωνιστές – ενδιαφερόμενους της είδησης, χωρίς ωστόσο προηγουμένως να έχουν ερωτηθεί αυτοί οι ενδιαφερόμενοι αν επιθυμούν κάτι τέτοιο, είχαμε και την σχετική κοινοποίηση στο προφίλ του συγκεκριμένου παίκτη, που είχε «ταγκαριστεί» από τον δημοσιογράφο, κατά την προσφιλή συνήθεια του μέσου του να αναζητά με «επιθετικό» τρόπο περισσότερα κλικ και like.

Το αποτέλεσμα ήταν τα like να αρχίσουν να πέφτουν βροχή στο προφίλ του παίκτη για την περίφημη ανανέωση, καθώς τυγχάνει και αγαπητό πρόσωπο στον κόσμο της ομάδας, αλλά αυτός στην πραγματικότητα να μην έχει ανανεώσει (τουλάχιστον την στιγμή που είχε εκδοθεί η ανακοίνωση). Και μη έχοντας άλλον τρόπο για να σταματήσει το κακό, που προκαλούνταν κυρίως λόγω της παρουσίας της είδησης στο προσωπικό του προφίλ, σκέφτηκε ότι έπρεπε ο ίδιος να γράψει κάτω από την ανάρτηση ότι δεν ισχύει το ρεπορτάζ, υποχρεωμένος ουσιαστικά να διαψεύσει την ίδια την ομάδα του.

Το γεγονός έφερε έτσι άπαντες σε δύσκολη θέση. Το σχετικό σχόλιο κατέβηκε αργότερα, αλλά ο παίκτης πέρασε σε δυσμένεια εξαιτίας της δημόσιας αυτής διάψευσης. Η ομάδα φυσικά βρέθηκε εκτεθειμένη απέναντι στον κόσμο που πρόλαβε να δει την συγκεκριμένη διάψευση, αφού αποδείχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ψευδής μια ανακοίνωσή της, τουλάχιστον σε εκείνη την χρονική συγκυρία.

Όσο για τον δημοσιογράφο που με την προσφιλή του τακτική ανακάλυψε άθελά του το θέμα, που φυσικά και συνιστά είδηση και μάλιστα σημαντική για τα τοπικά δρώμενα; Απέφυγε να αναδείξει το λαβράκι που μόλις είχε ψαρέψει, αφήνοντάς το να… το πάρει το ποτάμι του διαδικτύου και χάνοντας την ευκαιρία για την «πρόσκαιρη» δημοσιογραφική επιτυχία. Άλλωστε για το μέσο που υπηρετεί, προέχουν οι δημόσιες σχέσεις παρά η αλήθεια, ειδικά αν πρόκειται με αυτήν να χαλάσουν τελείως οι ήδη τραυματισμένες σχέσεις…