Έκτακτη συνέντευξη από Λαμπάκη και Πέτροβιτς για το νέο κλειστό Αλεξανδρούπολης «Γ. Παυλίδης»! Κίνδυνος να μη γίνει το έργο…

 

«Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο (Γραφείο Δημάρχου, 1ος όροφος) ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης θα παραχωρήσει κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, με αντικείμενο την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου».

Με αυτήν την σύντομη πρόσκληση, που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ λίγο πριν το μεσημέρι, έγινε αντιληπτό ότι κάτι τρέχει με το νέο κλειστό γυμναστήριο που έχει προβλεφθεί να δημιουργηθεί στον χώρο του κολυμβητηρίου και υποτίθεται ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης εκπονούν μελέτη αυτήν την περίοδο, ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση και σε κάθε περίπτωση να έχει ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς διετίας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το συγκεκριμένο γυμναστήριο που είχε εξαγγελθεί πριν ένα χρόνο (από τότε και η κεντρική φωτογραφία του άρθρου) έχει προταθεί να λάβει το όνομα του πρώην περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, καθώς ήταν ο άνθρωπος που εξασφάλισε την χρηματοδότηση των 3,9 εκατ. ευρώ.

«Στις 5 Ιουλίου του 2016 εγώ και ο Γιώργος Παυλίδης εξαγγείλαμε το κλειστό, παρουσία του δημάρχου. Το έργο είναι ενταγμένο τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Τις κωλυσιεργίες και τα λάθη ψάξτε τα αλλού. Εμείς θέλουμε να κάνουμε κλειστό, αν δεν θέλουν κάποιοι να κάνουν κλειστό, είναι δική τους υπόθεση. Ένας χρόνος πέρασε και λιβανίζουμε το ίδιο θέμα. Τώρα όπως είμαστε, στέλνω την ένταξη του κλειστού», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο Ράδιο Maximum και την πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, όπου έστειλε εκείνη την στιγμή που ήταν στον ραδιοφωνικό αέρα έγγραφο της Περιφέρειας και του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με ημερομηνία από 31/12/2015.

Σε ερώτηση ποιοι είναι οι κάποιοι που δεν θέλουν, ο Δημήτρης Πέτροβις απάντησε: «Εμείς έχουμε αυτά τα χρήματα. Πέρασε ένας χρόνος. Δεν έχουμε οικόπεδο, αλλιώς θα το κάναμε μόνοι μας. Τελικά το οικόπεδο το δίνει ο Δήμος. Περιμέναμε έξι μήνες τη μελέτη από το Πανεπιστήμιο, ήταν ακριβή και το αναλάβαν οι τεχνικές Υπηρεσίες. Με μια πληροφόρηση που έχω, το έργο δεν μπορεί να γίνει με 3,900 και χρειάζονται άλλα δύο εκατ. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν μπορεί να βγάλει το έργο στα 3,9 με 4 εκατ. Ο Γιώργος Παυλίδης ήξερε ότι μπορούσε να βγει το έργο με 4 εκατ. και για αυτό μπορέσαμε μετά κόπων και βασάνων να διεκδικήσουμε αυτό το ποσό. Τα βρήκαμε αυτά τα χρήματα, αλλά η τελευταία ενημέρωση που έχω είναι ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν μπορεί να βγάλει το έργο με αυτά τα χρήματα. Το έργο πρέπει να γίνει με 4 εκατ. και εκτιμούμε ότι μπορεί να γίνει ένα κλειστό 1.200 θέσεων με 4 εκατ. Έξι εκατ. δεν υπάρχουν. Θα το παλέψουμε βέβαια, αλλά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα χρήματα. Πάντως τα 3,9 εκατ. υπάρχουν. Αν είχα εγώ δικό μου οικόπεδο, θα το έκανα», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Maximum FM.

Ο ίδιος είπε ότι στο όριο των δυνατοτήτων, θα προσπαθήσει να μην χαθούν τα χρήματα και πέταξε την βόμβα. «Κάποιοι τα ορέγονται αυτά τα χρήματα, έχουν μεγάλη όρεξη. Δεν είναι λίγα χρήματα και επειδή το γνωρίζω αυτό, για αυτό και έχω ζητήσει τάχιστες διαδικασίες. ‘Ηδη χάσαμε ένα χρόνο». Διευκρίνισε ότι τα χρήματα αυτά τα ορέγονται από άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που εξ αρχής είχε αντιδράσει στην εξαγγελία του Γιώργου Παυλίδη. Όταν κάτι μπορούμε να το κάνουμε, το λέω και το εννοώ. Αν πω ότι μπορούμε ή θα το πολεμήσουμε, ισχύει. Στην περίπτωση αυτή είχαμε όλες τις προδιαγραφές αλλά δυστυχώς δεν έχουμε δικό μας οικόπεδο. Αν είχαμε, θα το δίναμε στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και θα λυνόταν η υπόθεση». Η κουβέντα έκλεισε με τον Δημήτρη Κολιό να διαπιστώνει ότι «έχουμε παρανοήσει εντελώς», διευκρινίζοντας ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά από την αντιπεριφέρεια Έβρου. Πλέον το μπαλάκι έχει περάσει στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και η κοινή συνέντευξη τύπου Λαμπάκη – Πέτροβιτς αναμένεται με ενδιαφέρον…