ΕΠΣ Έβρου: Σκέψεις για μείωση των ομίλων της Β’ Κατηγορίας

 

Οι αποχωρήσεις ομάδων αλλά και οι αναστολές λειτουργίας τους, σε συνδυασμό με την μικρή σχετικά κινητοποίηση που παρατηρείται για την δημιουργία νέων συλλόγων ή την αναβίωση παλιών, δημιουργεί σκέψεις στην ΕΠΣ Έβρου για δημιουργία δύο ομίλων στη Β’ Κατηγορία.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή και βάσει των σχετικών προκηρύξεων από πέρυσι, υπάρχει ένας ενιαίος όμιλος στην Α’ Κατηγορία και τρεις όμιλοι στην Β’ Κατηγορία (ο βόρειος, ο κεντρικός και ο νότιος). Ωστόσο ήδη η Α’ Κατηγορία έχει μείνει με 10 ομάδες (οπότε θα πρέπει να ανέβουν επιπλέον δύο), ενώ άγνωστο παραμένει πόσες θα μετέχουν στη Β’ Κατηγορία.

Η σκέψη είναι αν συνολικά οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας που θα δηλωθούν είναι κάτω από 28, τότε αντί για τρεις όμιλοι με 8-9 ομάδες ο καθένας, να δημιουργηθούν δύο όμιλοι με 13-14 ομάδες ο καθένας. Ωστόσο αυτό δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή, καθώς και λόγω των αποστάσεων, η υπάρχουσα τάση θέλει να διατηρούνται τρεις οι όμιλοι. Όλα θα εξαρτηθούν ωστόσο από τις δηλώσεις συμμετοχής.