Αγνοείται ακόμα η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής! Στο περίμενε για κατάρτιση ομίλων και αντιπάλους οι ομάδες της Θράκης

 

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έχει άλλες …έννοιες, με τα καταστατικά της, τις εκλογές της, κ.τ.λ., κι έτσι φέτος έχει …σπάσει κάθε ρεκόρ καθυστερημένης γνωστοποίησης της προκήρυξης πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής της νέας σεζόν!

Φτάσαμε 25 Ιουλίου, πολλές ομάδες έχουν ήδη αρχίσει την προετοιμασία τους (Ορφέας Ξάνθης, Αρης Αβάτου, ΑΕ Διδυμοτείχου) έχοντας πλέον προχωρήσει σημαντικά στον καταρτισμό του ρόστερ τους, αλλά ακόμα η επίσημη προκήρυξη …αγνοείται!

Το ίδιο και οι όποιες αλλαγές γίνουν στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (κάθε καλοκαίρι γίνονται κάποιες, έστω και λίγες). Που επίσης φέτος έχουν …σπάσει κάθε ρεκόρ καθυστέρησης μέχρι να γνωστοποιηθούν.

«Ποτέ άλλοτε όλα τα χρόνια, δεν είχαν καθυστερήσει τόσο πολύ, και η επίσημη προκήρυξη της Γ’ Εθνικής και οι αλλαγές στον ΚΑΠ», επισημαίνουν ιστοσελίδες της Νότιας Ελλάδας αλλά είναι προφανές ότι αυτό ισχύει και στη Βόρεια.

Προσθέτουν: «Από τις προφορικές – και μόνο τέτοιες ως τώρα – πληροφορίες, μεταφέρεται ότι θα ισχύσουν κανονικά όπως έχουν καθοριστεί ήδη από πέρυσι οι όροι για τη νέα Γ’ Εθνική της προσεχούς σεζόν 2017-2018. Όπου δηλαδή, ήδη βάση της περυσινής προκήρυξης η κατηγορία τροποποιήθηκε και θα επιστρέψει στις ρίζες της παλιάς Δ’ Εθνικής».

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, η Γ’ Εθνική της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί με 8 ομίλους που θα αποτελούνται από 13-14 ομάδες ο καθένας, και στο σύνολο οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος είναι περίπου 110. Βέβαια το πόσες τελικά θα δηλώσουν και δεν θα αποσυρθούν, είναι άλλο θέμα και θα έχει κριθεί μόνο όταν λήξουν οι δηλώσεις συμμετοχής, για τις οποίες επίσης δεν ξέρουμε ακόμα κάτι, με αποτέλεσμα θεωρητικά να παίζει ακόμα στο τραπέζι η συμμετοχή του Πανθρακικού αλλά να υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα αυτό του Πανσερραϊκού που αφορά τις ομάδες της Θράκης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τη νέα σεζόν, η άνοδος στη Football League δεν θα έρχεται απευθείας για κάθε πρωταθλητή Ομίλου. Αλλά θα είναι υπόθεση ειδικού πρωταθλήματος play offs ανόδου. Οι 8 πρώτες ομάδες – μια κάθε Ομίλου – θα σχηματίσουν με γεωγραφικά κριτήρια 2 ομίλους των 4 ομάδων και θα κοντραριστούν μεταξύ τους με διπλά παιχνίδια (σύνολο αγώνων έξι για κάθε ομάδα). Οι 2 πρώτοι κάθε Ομίλου θα κερδίσουν την άνοδο (σύνολο 4). Δηλαδή, θα ανεβαίνουν, μετά από αγώνες μπαράζ, μόνο οι 4 ομάδες και θα έχουμε το πρωτοφανές για πρωτάθλημα Πανελλήνιας Κατηγορίας να μην κερδίζουν άνοδο οι …μισές πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής!!! Ενώ θα υποβιβάζονται περίπου έξι ομάδες από κάθε Όμιλο, δηλαδή σχεδόν οι μισές!

Πριν περίπου ένα μήνα το Δ.Σ. της Football League, μετά και τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ότι δεν σκέφτεται καν τη δημιουργία δύο ομίλων στη δεύτερη κατηγορία (και καμιά αύξηση τους δηλαδή), αποφάσισε να κάνει σχεδιασμό για πρωτάθλημα 18 ομάδων την αμέσως προσεχή περίοδο, 2017-18, ενώ στη συνέχεια, αποφάσισαν να προτείνουν τη μείωση των ομάδων σε 16 για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Την ίδια στιγμή φημολογείται μείωση και στις ομάδες της Super League, άρα πτώση περισσοτέρων ομάδων και άνοδος λιγότερων. Με βάση τη δική τους πρόταση, από το προσεχές πρωτάθλημα Football League που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου: θα προβιβάζονταν δύο ομάδες στη Super League, ενώ δύο θα υποβιβάζονταν από την μεγάλη κατηγορία (το θετικό σενάριο), και θα υποβιβάζονταν 4 στη Γ’ Εθνική, αλλά από τη Γ’ Εθνική θα έπαιρναν το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική μόνο… δύο ομάδες (από τις οκτώ πρωταθλήτριες των ισάριθμων ομίλων).

Σε κάθε περίπτωση, την τελική κι επίσημη απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ. Η οποία μπορεί π.χ. να πει «δεν θα πέσουν 4 ομάδες από τη Β’ Εθνική αλλά 6, έτσι ώστε να ανέβουν τουλάχιστον 4 από τη Γ’ Εθνική». Και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – διασταυρωμένες από ρεπορτάζ του iliaoikonomia., αλλά πάντα μόνο προφορικά ως τώρα, όπως προαναφέραμε – η ΕΠΟ απορρίπτει το να μην ανέβουν τουλάχιστον 4 ομάδες από τη Γ’ Εθνική. Και καταλήγει σε συμφωνία με τη Football League ώστε, την προσεχή χρονιά θα ανέβουν οι τέσσερις από τη Γ’ Εθνική από τους οκτώ ομίλους, ενώ θα υποβιβαστούν στη Γ’ από τη FL έξι ομάδες, μόνο όμως αν το πρωτάθλημα της ξεκινήσει με 18 ομάδες.

Αν αρχίσει με λιγότερες, που είναι και το πλέον πιθανό με τωρινά δεδομένα, τότε θα υποβιβαστούν λιγότερες. Άλλωστε, ήδη ως τώρα ο Αγροτικός Αστέρας γνωστοποίησε ότι μπήκε σε φάση διάλυσης της ΠΑΕ και εκκαθάρισης, ο Εργοτέλης ανακοίνωσε επίσημα ότι αδυνατεί, ο Πανσερραϊκός μέχρι τώρα τα ίδια και δεν είναι (πιθανόν) οι μόνοι. Επίσης, στο πλάνο της Football League είναι το μεταπροσεχές πρωτάθλημα της μεθεπόμενης χρονιάς (2018-19) να γίνει με 16 ομάδες. Κι ακόμα, να ανέβουν φέτος δύο ομάδες στη Super League, απευθείας (και χωρίς καμιά εμπλοκή της 2ης σε μπαράζ με κάποια της Super League), ωστόσο αυτά είναι θέμα τελικής συζήτησης μεταξύ Super League, ΕΠΟ και Football League, που θα γίνει προσεχώς

Δεν αποκλείεται μια συνάντηση για τον σκοπό αυτό, να διεξαχθεί μετά τις 4 Αυγούστου που είναι η τωρινή λήξη δήλωσης συμμετοχών ομάδων για τη Football League, κι αφού ξεκαθαρίσει πιες τελικά ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και πιες όχι.

«Συνοπτικά λοιπόν, οι τελευταίες πληροφορίες συνηγορούν ότι το προσεχές πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής θα μείνει ως έχει με βάση τα ως τώρα γνωστά ισχύοντα και δεν θα προκύψουν άλλες αλλαγές. Βέβαια, με την ελπίδα, όλα αυτά να ξεμπερδέψουν έγκαιρα και ΕΠΙΣΗΜΑ (μέσα στα …τρεχάματα που ξανά έχει η Ομοσπονδία για τα εκλογικά της και τη νέα διοίκηση της, κ.τ.λ., που ακόμα εκκρεμούν, όπως προαναφέραμε)», καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here