Επισκέφθηκε την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Παναγιώτης Γιαννάκης

 

Τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, επίσκέφτηκε ο προπονητής πλέον του Άρη και “θρύλος” του μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκη στην Κομοτηνή, όπου και είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον “Παρατηρητή” πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο θερμό και φιλικό κλίμα, παρουσία επίσης του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» Μιχάλη Ραγκούση, του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο  Τάκη Καλούδη και του Κίμωνα Λεχούδη, που ανήκει στο προπονητικό team της Εθνικής Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ευχαρίστησε τον Γιαννάκη για την έως τώρα παρουσία του και τα όσα έχει προσφέρει εντός και εκτός γηπέδων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αξία του αθλητισμού και ιδιαίτερα των συλλογικών αθλημάτων, όπως το μπάσκετ, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των ανθρώπων και την θετική επιρροή αλλά και ταυτόχρονα την ευθύνη των «μεγάλων» αθλητών στις νεότερες γενιές.

Ο Μητροπολίτης  υπογράμμισε επίσης την αξία της διοργάνωσης του Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, τόσο για τους αθλητές, την κοινωνία αλλά και την πόλη της Κομοτηνής ιδιαίτερα, για να επισημάνει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο των συντελεστών της.

Ο “Δράκος” με τη σειρά του συμφώνησε με τα λεγόμενα του Μητροπολίτη, τονίζοντας πως το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα σου δημιουργούν τις συνθήκες για να ανακαλύψεις πρωτίστως τον εαυτό σου, να γνωρίσεις τα όρια σου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σου, να τα ξεπεράσεις και ταυτόχρονα να μάθεις, να ακούς και να συνεργάζεσαι, χαρακτηριστικό που δυστυχώς στην σημερινή κοινωνία είναι δύσκολο».

«Η δική μας γενιά ευτύχησε να κάνει γνωστό το παιχνίδι στην Ελλάδα» τόνισε για να υπογραμμίσει την αξία της συνέχειας από τις νεότερες γενιές, προσπάθεια που ο ίδιος συνεχίζει μέσα από το “Giannakis Academy”, όπου κάθε καλοκαίρι, στην Αθήνα αλλά και την Χαλκιδική, του δίνεται η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους μπασκετμπολίστες του μέλλοντος.

«Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε για να επικοινωνήσω στη νέα γενιά το παιχνίδι όπως εγώ μπορώ» τόνισε ο ίδιος για να επισημάνει τέλος πως η δύναμη του αθλήματος δεν σταματά στα όσα κερδίζει κανείς στο αθλητικό κομμάτι, αλλά «εξελίσσει τους αθλητές τόσο ως προσωπικότητες όσο και ως προς τον τρόπο σκέψης τους».

«Νικητής είναι το μπάσκετ» κατέληξε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μιλώντας για το Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, στο πλαίσιο του οποίου και ο ίδιος βρέθηκε στην Κομοτηνή, για να δηλώσει τον σεβασμό του στο σύνολο των συντελεστών αυτής της πολύ σημαντικής, όπως τόνισε, προσπάθειας.