Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια ο Κώστας Μπανιώτης

 

Όλα δείχνουν ότι χωρίς τον Κώστα Μπανιώτη για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια θα κατέβει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου η Εθνική Ομάδα.

Ο κομοτηναίος πρωταθλητής έμεινε στα 2.20μ στο γκραν πρι της Καβάλας (όπου ο Κύπριος Κωνσταντίνου σημείωσε 2.28μ). Είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 2.23 μέτρα και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες του για να πιάσει το όριο των 2.30 μέτρων ή έστω να προσεγγίσει αυτήν την επίδοση, ώστε να είναι στους 32 πρώτους που θα προκριθούν έστω και μέσω κατάταξης στο Λονδίνο.

Ο Μπανιώτης από το 2009 και τη διοργάνωση του Βερολίνου, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Ανοιχτού, συμμετείχε σε όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα: το 2011 στο Νταγκού της Νότιας Κορέας, το 2013 στη Μόσχα όπου έλαβε μέρος ίσως στον πιο συγκλονιστικό τελικό ύψους όλων των εποχών και το 2015 στο Πεκίνο.

Ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δεν θα δώσει το παρών στην κορυφαία διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού. Ο τραυματισμός του και η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε είναι προφανές ότι του στοίχισαν αρκετά…