Μετά τον Κλεϊτον γίνεται κάτοικος Τουρκίας και ο Χαμζά Γιουνές μεγαλώνοντας την παροικία των πρώην της Ξάνθης

 

Ο Σίλβα Κλέιτον ήταν για έναν χρόνο παίκτης του ΑΟΞ, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό και προσφάτως υπέγραψε στην Τουρκική Ελαζίγκσπορ, όμως εκτός από τον Κλέιτον κάτοικος Τουρκίας θα είναι τη νέα σεζόν και ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθη τη σεζόν που μας πέρασε, Χαμζά Γιουνές.

Ο Χαμζά Γιουνές, όντας 30 ετών και οδεύοντας προς τα 31, θέλησε νε προσπαθήσει να εξαργυρώσει τα περσινά του επιτεύγματα με την Ξάνθη, με την ομάδα να μην μπαίνει εμπόδιο σε αυτό το γεγονός. Έτσι οι δύο πλευερές, αν και έγιναν συζητήσεις και η Ξάνθη ήθελε τη συνέχιση της συνεργασίας, δεν ανανέωσαν, με τον Τυνήσιο επιθετικό να βρίσκει πλέον τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη στη γειτονική Τουρκία.

Έτσι περίπου μισό μήνα αφότου τυπικά έμεινε ελεύθερος, ο Χαμζά Γιουνές βρήκε τη νέα του ομάδα, και αυτή είναι η Ερζούρουμσπορ, που τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας. Έτσι ο Γιουνές, θα αντιμετωπίσει εκεί τον έτερο πρώην «Ξανθιώτη» Σίλβα Κλέιτον, με τις δύο ομάδες να αναμένεται να έχουν σημαντική μονομαχία, αφού μπορεί η Ερζούρουμσπορ να είναι νεοφώτιστη, όμως τα χρήματα που δίνει (ο Γιουνές συμφώνησε για 400.000 ευρώ το χρόνο), φανερώνουν τις βλέψεις της για γρήγορη άνοδο στην πρώτη κατηγορία της γειτονικής χώρας.